ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νόστιμο και υγιεινό, το σνίτσελ κοτόπουλου στον φούρνο είναι μια πολύ ωραία και εύκολη συνταγή για το τραπέζι, που θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Ο Γιώργος Τσούλης συμβουλεύει ότι το ξυνόγαλο βοηθά στο να ανοίξουν οι πόροι του κοτόπουλου και ενισχύει τη γεύση από τα μπαχαρικά.
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου, ανοιγμένα και κομμένα στη μέση
100 ml. ξυνόγαλο
½ κ.γ. κρεμμύδι, ξερό
1 κ.γ. κοφτό πάπρικα καπνιστή
¼ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
4 αυγά, medium
280 γρ. καλαμποκάλευρο
120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
180 γρ. σιμιγδάλι
Αλάτι
Πιπέρι
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε μέσα το ξυνόγαλο, το κρεμμύδι, την πάπρικα και το τζίντζερ. Αλατοπιπερώνουμε, φοράμε γάντια μιας χρήσης και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τυλίγουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Μόλις περάσουν 2 ώρες, αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Παράλληλα, σε 3 διαφορετικά πιάτα αδειάζουμε το καλαμποκάλευρο, τα αυγά(ελαφρώς χτυπημένα) και στο τρίτο πιάτο τη φρυγανιά μαζί με το σιμιγδάλι.
- Παίρνουμε τα στήθη κοτόπουλου, τα περνάμε πρώτα από το καλαμποκάλευρο, ύστερα από τα αυγά και τέλος, στο μείγμα με τη φρυγανιά και το σιμιγδάλι.
- Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί φούρνου, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 20’-25’. Στα τελευταία 10’, γυρνάμε τα σνίτσελ από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε ζεστά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Maran Tanker (Μαρία Αγγελικούση): Πούλησε το Maran Canopus για 48-50 εκατ. δολάρια
- Κόστα προς Β. Μακεδονία: Αλλάξτε Σύνταγμα αν θέλετε να ξεκινήσετε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ
- Πιερρακάκης: Συνάντηση με στελέχη της DFC και εκπροσώπους της πρεσβείας των ΗΠΑ
- ΔΑΑ: Στις 16 Μαΐου ξεκινά η διαπραγμάτευση 9,5 εκατ. νέων μετοχών από την ΑΜΚ
