ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Mε τροπολογία θα ακυρωθούν τα πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις στο Μάτι δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Σημειώνεται πως η πολεοδομία, εννέα μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά, επέβαλε πρόστιμα στους ιδιοκτήτες σπιτιών στο τμήμα της περιοχής όπου, σύμφωνα με του πολεοδόμους, υπήρχε ρέμα.
Οι κάτοικοι τονίζουν ότι επισήμως δεν υπάρχει ρέμα, αφού ουδέποτε οριοθετήθηκε και ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Τα πρόστιμα, σύμφωνα με τα έγγραφα της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Παλλήνης, αφορούν μεγάλα εφάπαξ ποσά, ενώ καταλογίζεται και ένα επιπλέον ποσό για κάθε χρόνο.
Τα ποσά -που αφορούν περίπου 70 σπίτια– σε κάποιες περιπτώσεις είναι κοντά στις 150.000, σε άλλες κοντά στις 250.000, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, υπάρχουν και πρόστιμα που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επικοινωνιακές ακροβασίες από την Αχτσιόγλου: Πόσο κοστίζει πραγματικά η ρύθμιση οφειλών στους εν δυνάμει συνταξιούχους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόστιμα στους πυρόπληκτους στο Μάτι από την Πολεοδομία
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΓΕΜΗ: Λιγότερη γραφειοκρατεία αλλά και «τσουχτερά» πρόστιμα για τις Ανώνυμες Εταιρίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ-Αίγυπτος: Τη Δευτέρα αναμένεται η επαναλειτουργία του περάσματος στη Λωρίδα της Γάζας στη Ράφα
- Νάουσα: Νεκρός 60χρονος από φωτιά σε μονοκατοικία
- Τουρκία: 16 νεκροί και 30 τραυματίες σε δύο τροχαία δυστυχήματα
- Μεγάλα προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας: Πλημμύρισε ο Αγιόκαμπος στη Λάρισα, προβλήματα σε Πελοπόννησο και Μακεδονία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.