Η τριπλή σοκολάτα απογειώνει κάθε μικρό cupcake, που αποδεικνύεται τεράστιο για την επίγευση που αφήνει! Μια εύκολη συνταγή για τριπλή απόλαυση σοκολάτας!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το frosting
- Σπάμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη.
- Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε για 2 ½ λεπτά στα 800 Watt.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
- Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με μία μεμβράνη.
- Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε για 1 ½ λεπτό στα 800 Watt.
- Αφαιρούμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η γέμιση θέλουμε να είναι πιο αραιή από το frosting.
- Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα cupcakes
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το κακάο, το καυτό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Βάζουμε το ηλιέλαιο, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη σόδα.
- Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα γάλακτος και τη λευκή σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα με το αλεύρι στο ρευστό μείγμα, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το μεταφέρουμε σε μία κανάτα.
- Βάζουμε μέσα σε μία φόρμα για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
- Ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν.
Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
ΠΗΓΗ: AKIS PETRETZIKIS