• Top Stories

    Σιγή ασυρμάτου στο Μαξίμου για το δάνειο Πολάκη – Χαμός στο Twitter

    • NewsRoom


    Σιγή ασυρμάτου έχει πέσει στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση δανεισμού του Παύλου Πολάκη από την Attica Bank, την στιγμή που οι κάνουλες των τραπεζών έχουν στερέψει για την πλειονότητα των Ελλήνων. Οι αποκαλύψεις εγείρουν ερωτήματα για το πώς ο κ. Πολάκης εξασφάλισε το δάνειο, ενώ οι απαντήσεις του, αντί να δίνουν εξηγήσεις, μπερδεύουν και δημιουργούν περισσότερες απορίες.

    Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στους κόλπους της αντιπολίτευσης, όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία, όπως αποτυπώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Για αδιανόητο πόσο καταναλωτικού δάνειου» έκανε λόγο τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης. Κάλεσε τον κ. Πολάκη να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις, για να φανεί πότε έβγαζε πάνω από 200.000 ευρώ το χρόνο και καταστράφηκε οικονομικά όταν έγινε υπουργός.

    «Εννοείται ότι η βουλευτική του αποζημίωση είναι πολύ μεγαλύτερη από την ετήσια αποζημίωση του διευθυντή κλινικής στον Ευαγγελισμό ή του νυν δημάρχου Σφακίων που δεν ξεπερνούν τις 20.000E. Αιδώς λοιπόν, κ. Υπουργέ!» σχολιάζει με ανάρτησή του στο Twitter ο υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με το Κίνημα Αλλαγής, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

    «Εκατό χιλιάδες καταναλωτικό δάνειο δεν παίρναμεούτε πριν την κρίση» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μαστρογεωργίου, διερωτώμενος γιατί δεν πήγε σε μια άλλη τράπεζα ή στην Eurοbank, όπου είχε πάρει το πρώτο δάνειο. «Δεν μας βοηθάει ο ίδιος να σταματήσουμε να ασχολούμαστε μαζί του» τόνισε ο κ. Μαστρογεωργίου.

    «Προφανώς υπάρχει προνομιακή μεταχείριση έναντι όλων των άλλων. Έχει καθεστωτική συμπεριφορά ο κ. Πολάκης, θεωρώντας ότι είναι πάνω από όλα και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τον ελέγχει. Τη συμπεριφορά αυτή την αντλεί από τον κ. Τσίπρα» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας.

    «Είναι θέμα ισότητας… Ούτε καν μπορεί να ονειρευτεί τέτοιο δάνειο ένας πολίτης. Είναι ηθικό το ερώτημα, έχει προνομιακή μεταχείριση» σχολίασε ο γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης.

    «Υπάρχει άσχημη οσμή σε αυτή την υπόθεση… 100.000 ευρώ καταναλωτικό, τεράστιο δάνειο σε έναν υπουργό. Η τράπεζα πρέπει να δώσει στοιχεία για το εάν έχει δώσει παρεμφερή δάνεια και σε άλλους πολίτες. Αυτή την περίοδο οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια» παρατήρησε στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη, πρέπει να πάρει θέση» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    Εκατοντάδες είναι και οι αναρτήσεις στο Twitter που αποτυπώνουν τα ερωτήματα και την οργή των πολιτών μετά την αποκάλυψη:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πότε έλεγε ψέματα για τα εισοδήματά του ο Πολάκης; Έπαιρνε 300.000 ευρώ ή 51.000 ευρώ;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολάκης vs Πρώτο Θέμα: Ερωτήματα για το «πόθεν έσχες» του αναπληρωτή υπουργού

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Χοντραίνει η κόντρα Πολάκη: Πρώτου Θέματος: Τι απαντά η εφημερίδα στον υπουργό



    ΣΧΟΛΙΑ