• Uncategorized

    Οι πιο νόστιμε λεμονάτες baby πατάτες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

    • NewsRoom


    Μία υπέροχη πατατοσαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που σερβίρεται κρύα ή ζεστή και συνοδεύει κυρίως πουλερικά ή θαλασσινά. Ιδανική για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

    Υλικά Συνταγής

    • 500 γραμμ. baby πατάτες
    • 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
    • 1 κλωνάρι μάραθο
    • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
    • Χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
    • 2 κ.σ. μουστάρδα
    • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
    • 2 κ.σ. κάππαρη
    • Αλάτι
    • πιπέρι
    • Baby καρότα και κολοκυθάκια βρασμένα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

    Εκτέλεση

    Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε. Τις πλένουμε πολύ καλά. Τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με το ζωμό.

    Προσθέτουμε το μάραθο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τις πατάτες (ολόκληρες) για περίπου 15΄-20΄ από την ώρα που θα πάρουν βράση. Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε με προσοχή για να μην τις λιώσουμε. Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε σαλατιέρα.

    Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε το λαδολέμονο με σύρμα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε να διαλυθεί και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά.

    Περιχύνουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με το μάραθο και την κάππαρη.

    Πηγή: www.argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η πιο νόστιμη βασιλόπιτα πορτοκαλιού με μπισκότα από την Αργυρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζουμερό χοιρινό κότσι με πατάτες για το γιορτινό τραπέζι (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Σουφλέ ζυμαρικών με τέσσερα τυριά – Έτοιμο σε 15 λεπτά



    ΣΧΟΛΙΑ