ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε τέσσερα νέα ερευνητικά έργα, στο πλαίσιο της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «Ερευνώ–Δημιουργώ–Καινοτομώ», συμμετέχει η MLS, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 3,7 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η MLS για την υλοποίηση των έργων θα συνεργαστεί με το ΑΠΘ (τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικων και Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης του Τμήματος Πληροφορικής), το ΔΠΘ(Εργαστήριο Ρομποτικής), το ΕΚΕΤΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών(τμήμα Γλωσσολογίας), το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων(Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών), το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «ΑΘΗΝΑ» και τις εταιρίες Geosense, ΛΙΝΚ ΑΕ, 3ΠΙ AE, Dotsoft AE.
Συγκεκριμένα, το ερευνητικό πεδίο των έργων αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με τεχνολογίες αιχμής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική πραγματικότητα, η εφαρμοσμένη ρομποτική, το διαδίκτυο πραγμάτων και οι τεχνολογίες φωνής. Στο πλαίσιο υλοποίησης των ερευνητικών έργων, θα υποστηριχθούν και δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) για άτομα με ειδικές ανάγκες από σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας που θα αναπτυχθούν.
Η χρηματοδότηση που θα λάβει η MLS από τα παραπάνω έργα ανέρχεται σε 0,7 εκατ. ευρώ.
Στρατηγικός στόχος της MLS, μέσα από τη συμμετοχή της στα παραπάνω ερευνητικά έργα, είναι η απόκτηση πρόσθετης τεχνογνωσίας και η ενσωμάτωση αυτής σε νέες πλατφόρμες και καινοτόμα προϊόντα που προορίζονται τόσο για την Ελληνική αγορά όσο και για νέες αγορές του εξωτερικού υπηρετώντας το Making Life Simple.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δυναμική είσοδος της MLS στην αγορά της Βουλγαρίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ξένο θεσμικό επενδυτή το 3,33% της MLS-Πωλητής ο CEO
MH ΧΑΣΕΤΕ: MLS: Πρωτιά στα tablets στην ελληνική αγορά – Σχέδια για «άνοιγμα» σε νέες αγορές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολωνία: Στις κάλπες σήμερα για τον 2ο γύρω προεδρικών εκλογών – Εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη Τρασκόφσκι – Ναβρότσκι
- Νέος ΚΟΚ: Η υποτροπή φέρνει βαριές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα – Τι αλλάζει με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων
- Επίσημη πρεμιέρα για τον Προσωπικό Αριθμό: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα ψηφιακή εποχή στην Ελλάδα
- ΕΚΤ: Πιθανή νέα μείωση των επιτοκίων την Πέμπτη – Προσδοκία περαιτέρω μείωσης του πληθωρισμού
