• Top Stories

    Στο φουλ οι «γαλάζιες» μηχανές: Η υπεροχή του Κ. Μητσοτάκη και το «άνοιγμα» στους απογοητευμένους

    • NewsRoom


    Με τις κομματικές μηχανές να δουλεύουν στο φουλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνει τις επαφές του με την κοινωνία, με στόχο να μεταδώσει το όραμά του για την επόμενη ημέρα στη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά την επιστροφή στην κανονικότητα και την ασφάλεια για όλους τους πολίτες, μακρυά από αγκυλώσεις, πόλωση και διχασμούς. Ο αρχηγός της ΝΔ, όπως αναφέρουν στελέχη της οδού Πειραιώς, στοχεύει στην αυτοδυναμία μέσα από ανοίγματα στον χώρο του Κέντρου, τον οποίο θα προσελκύσει με σχέδιο ρεαλιστικό και κοστολογημένο.

    Όπως περιέγραψε και από τη ΔΕΘ, το σχέδιό του φιλοδοξεί να προκαλέσει ένα αναπτυξιακό «σοκ», μέσω της μείωσης φόρων και εισφορών, κινήσεις απαραίτητες για να πάρουν μπροστά οι μηχανές της οικονομίας, να έρθουν επενδυτές και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Το σχέδιο αυτό, θεωρούν στην οδό Πειραιώς, είναι ικανό να χτίσει γέφυρες συνεννόησης και να ενώσει μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

    Για να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας, που θα καταστήσει υλοποιήσιμο το παραπάνω σχέδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στους απογοητευμένους ψηφοφόρους που κινούνται στον χώρο του Κέντρου, με στόχο πρωτίστως να προσέλθουν στις κάλπες και στη συνέχεια να στηρίξουν το όραμα της επόμενης ημέρας.

    Εξάλλου, εκτιμώντας τα αποτελέσματα του κύματος των δημοσκοπήσεων του φθινοπώρου, στη ΝΔ εξάγουν δύο κρίσιμα συμπεράσματα: το πρώτο είναι η απόλυτη πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα και το δεύτερο -όπως εκτιμούν γαλάζια στελέχη- το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να φτάνει «ταβάνι» όσον αφορά στο εκλογικό του όριο.

    Τα γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι η ΝΔ έχει περιθώρια περαιτέρω αύξησης της δυναμικής της με την αισιόδοξη αυτή εκτίμηση να βασίζεται στο γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά του κόμματος. Επίσης, εκτιμούν ότι οι εισροές από τα άλλα κόμματα δεν φτάσει ακόμη στο ανώτατο όριο.

    Παράλληλα, καθώς ο αριθμός των ψηφοφόρων που πάει τα τελευταία χρόνια στην κάλπη είναι διαρκώς μειούμενος, στην Πειραιώς εκτιμούν ότι μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων μπορεί να είναι αυτή, με κύρια στόχευση στους ψηφοφόρους που είχαν στο παρελθόν ψηφίσει ξανά ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κερδίσει η Ελλάδα την εμπιστοσύνη των αγορών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός εαυτού ο Μητσοτάκης με το πόρισμα-έκτρωμα για τη βία στα πανεπιστήμια



    ΣΧΟΛΙΑ