• Πολιτική

    Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κερδίσει η Ελλάδα την εμπιστοσύνη των αγορών

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    «Δεν είμαστε άγνωστοι. Οι αγορές θα δείξουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν κινηθεί γρήγορα και βάλει τη ώρα σε μακρά πορεία υγιούς ανάπτυξης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του συστήματος ασφάλισης», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τη λογική του Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης. «Δεν θα πάω από την πρώτη ημέρα στη Μέρκελ για να διαπραγματευτώ τα πλεονάσματα».

    Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία αν κληθεί να την κυρώσει, καθώς δεν την δέχτηκε ποτέ. «Με τον Τσίπρα κάνατε τη συμφωνία, με τον Τσίπρα να την περάσετε από την ελληνική βουλή.»

    Σχετικά με το κυβερνητικό σχήμα τονίζει ότι θα είναι εμφανώς μικρότερο από το σημερινό, δεν θα έχει αναπληρωτές υπουργούς και ορισμένα υπουργεία θα συγχωνευτούν. Οι αποδεδειγμένα από προηγούμενες θητείες καλοί υπουργοί της ΝΔ, οι νέοι βουλευτές που έδειξαν την αξία τους, αλλά και πρόσωπα που δεν βρίσκονται στην πολιτική επικαιρότητα θα βρουν τη θέση τους σε ένα κυβερνητικό σχήμα «που θα βγάζει νόημα» και θα συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση. «Οι σωστοί άνθρωποι θα μπουν στη σωστή θέση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο του Κ. Γριβέα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Η φασιστική βία δεν θα μείνει ατιμώρητη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκουρλέτης για συμφωνία Πρεσπών: Μεγάλη πολιτική ευθύνη του κ. Καμμένου



    ΣΧΟΛΙΑ