Νέα υποχώρηση γνώρισε την Τετάρτη η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε δύο ανώτερους αξιωματούχους της Τουρκικής κυβέρνησης, με αφορμή τη συνεχιζόμενη κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.
Οι κυρώσεις στρέφονταν κατά του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχάμιτ Γκιούλ και του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου, οι οποίοι σύμφωνα με τις ΗΠΑ «διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο στις οργανώσεις που είναι υπεύθυνες για τη σύλληψη και την κράτηση του πάστορα», όπως ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Η ισοτιμία τουρκικής λίρας-δολαρίου διαμορφώνεται πλέον στις 5 λίρες ανά δολάριο ενώ η ισοτιμία λίρας-ευρώ στις 5,8 λίρες ανά ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ για Ισραήλ: «Δεν είχε νόημα η σημερινή επίθεση στον Λίβανο»
- Γάζα: Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς και πυρά των Ισραηλινών
- J.P. Morgan και BofA ανεβάζουν τον πήχη για ΔΕΗ και Metlen – Οι τιμές στόχοι και οι νέοι μοχλοί ανάπτυξης
- Εξάρχεια: Γνωστός στις τουρκικές αρχές ο 25χρονος που εκτελέστηκε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.