Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού της ΕΕ για τις συγκεντρώσεις, την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ Ελλάδας από τη Snam Ιταλίας.
Σημειώνεται ότι η εξαγορά του ΔΕΣΦΑ πραγματοποιείται από σχήμα στο οποίο συμμετέχουν επίσης η ισπανική Enagas και η βελγική Fluxys.
Ο ΔΕΣΦΑ διαχειρίζεται το δίκτυο αγωγών υψηλής πίεσης και έναν τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στην Ελλάδα. Η Snam είναι ο διαχειριστής του βασικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ιταλία.
Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, διότι οι εταιρείες δεν δραστηριοποιούνται στην ίδια γεωγραφική περιοχή.
Η πράξη εξετάστηκε στο πλαίσιο της συνήθους διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φ. Καραβίας: Βασικός πυλώνας των εργασιών της Eurobank η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πράσινο φως» από τα ΕΛΠΕ για την πώληση του ΔΕΣΦΑ-Στα 300 εκατ. το όφελος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κορκίδης: Η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τη στρατηγική θέση του Μεξικού ως ναυτιλιακού κόμβου
- Υπ. Εργασίας: Παύση εργασιών από τις 12:00 σε υπαίθριες δραστηριότητες λόγω καύσωνα – Τι γίνεται με delivery και τηλεργασία
- Νίκος Σταμπολίδης – Ο μύθος και ο τόπος της αρχαίας Ελεύθερνας σε μία έκθεση
- Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Βίντεο και φωτογραφίες από το πάρτι στο Κάπρι για τη βάφτιση του John Junior Coustas
