ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επιτόκια στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Μ. Κερέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ. «Είναι πολύ ξεκάθαρο σε εμάς ότι τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, αυτά που ελέγχονται από την κεντρική τράπεζα, θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα των αγορών περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε ο Κερέ στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό BFM Business.
Ο Κερέ δήλωσε ότι το ακριβές χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος για μια έξοδο από το πρόγραμμα των μέτρων στήριξης της οικονομίας δεν έχουν ακόμα συζητηθεί.
«Ο πληθωρισμός δεν είναι ακριβώς εκεί που θα τον θέλαμε», πρόσθεσε αναφορικά με το στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό σε επίπεδα κάτω αλλά κοντά στο 2%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λοβέρδος για Τούμπα: Ξεπεράστηκαν όλα τα όρια
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Novartis: Ανακοίνωσε αλλαγές στη διοίκηση
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι παγκόσμιες τάσεις στην εξέλιξη της βιομηχανίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χίος: Κατασχέθηκαν 360 κιλά κάνναβης αξίας 1,08 εκατ. ευρώ σε ιστιοφόρο – Συνελήφθησαν δύο Ουκρανοί
- Άννα Βίσση: Φορολογικός έλεγχος από την ΑΑΔΕ για Καλλιμάρμαρο, ευρωπαϊκή περιοδεία και εταιρείες του εξωτερικού – Στο επίκεντρο τα τιμολόγια και ο ΦΠΑ
- Μητσοτάκης: Επιδότηση ρεύματος 95 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία και πρόσθετος χώρος 1 δισ. ευρώ για ενεργειακές επενδύσεις
- Παπασταύρου: «Στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες» – Τι είπε για ακρίβεια, ενέργεια και Κάθετο Διάδρομο

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.