Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Add mononews.gr on Google

Νέες πληροφορίες έρχονται στο προσκήνιο για την Άννα Βίσση, καθώς φέρεται να βρίσκονται σε εξέλιξη φορολογικοί έλεγχοι που αφορούν οικονομικές δραστηριότητες συνδεδεμένες με τις συναυλίες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εμφανίσεις της στο Καλλιμάρμαρο, η ευρωπαϊκή περιοδεία της, αλλά και συναλλαγές με εταιρείες του εξωτερικού.

1

Οι συναυλίες στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ εξετάζουν οικονομικά στοιχεία από τις δύο συναυλίες της τραγουδίστριας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, οι οποίες διοργανώθηκαν από εταιρεία με τη νομική μορφή της ΙΚΕ.

Στο πλαίσιο του ελέγχου φέρεται να διερευνάται το ενδεχόμενο μη δήλωσης ΦΠΑ ύψους περίπου 80.000 ευρώ. Τα σχετικά οικονομικά στοιχεία εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν φορολογικές εκκρεμότητες.

Έλεγχος και στην ευρωπαϊκή περιοδεία

Στο μικροσκόπιο φέρεται να βρίσκεται και η ευρωπαϊκή περιοδεία της Άννας Βίσση τον Οκτώβριο του 2025, με συναυλίες σε Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη, Άμστερνταμ, Παρίσι και Βρυξέλλες.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανές εκκρεμότητες ΦΠΑ άνω των 50.000 ευρώ για την περίοδο 2024-2025. Τα ποσά που αναφέρονται για τις συναυλίες στην Ελλάδα και την ευρωπαϊκή περιοδεία ξεπερνούν συνολικά τις 130.000 ευρώ.

Στο επίκεντρο τα τιμολόγια από Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο

Ξεχωριστό σκέλος της υπόθεσης αφορά τιμολόγια που φέρονται να έχουν εκδοθεί από εταιρείες με έδρα την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν λάβει αμοιβές που συνδέονται με τις συναυλίες στο Καλλιμάρμαρο και τις εμφανίσεις της τραγουδίστριας στην Ευρώπη.

Οι ελεγκτικές αρχές φέρονται να εξετάζουν τα παραστατικά και τις σχετικές συναλλαγές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν δηλωθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες φορολογικές διαδικασίες και εάν προκύπτουν ενδεχόμενες παραβάσεις.

Η υπόθεση εν μέσω της ρήξης με τον Νίκο Καρβέλα

Οι πληροφορίες για τους ελέγχους έρχονται ενώ η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα εξακολουθεί να απασχολεί τη δημοσιότητα, με αναφορές σε οικονομικές διαφορές, αμοιβές και δάνεια.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει παρουσιαστεί επίσημο πόρισμα που να επιβεβαιώνει φορολογική παράβαση. Οι αναφερόμενοι έλεγχοι δεν αποτελούν απόδειξη παρανομίας ούτε τεκμηριώνουν προσωπική ευθύνη των εμπλεκομένων.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Επιδότηση ρεύματος 95 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία και πρόσθετος χώρος 1 δισ. ευρώ για ενεργειακές επενδύσεις

Παπασταύρου: «Στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες» – Τι είπε για ακρίβεια, ενέργεια και Κάθετο Διάδρομο

Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Στην Ευελπίδων ο Φίλιππος Καμπούρης, η σύζυγος του και οι άλλοι κατηγορούμενοι