ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ πιέζει τη Γερμανία και τη Γαλλία να αποδεσμεύσουν μέρος των αποθεμάτων ντίζελ έκτακτης ανάγκης, με στόχο να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών καυσίμων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιεί ότι οι δύο ευρωπαϊκές χώρες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με πιθανή απαγόρευση των εξαγωγών ντίζελ από τις ΗΠΑ.
Η προειδοποίηση σηματοδοτεί την κλιμάκωση των πιέσεων προς την Ευρώπη, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των εξαγωγών ντίζελ από τις ΗΠΑ, με στόχο να μειώσει τις τιμές των καυσίμων στην αμερικανική αγορά ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εκφράσει ιδιαίτερη δυσαρέσκεια απέναντι στη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι οι δύο χώρες δεν έχουν υλοποιήσει πλήρως τις προηγούμενες δεσμεύσεις τους για την αποδέσμευση αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης σε πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα, σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του Reuters.
«Είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ακολουθούμε πολλαπλές οδούς για να αυξήσουμε την προσφορά διυλισμένων προϊόντων και να μειώσουμε το κόστος για τους καταναλωτές», δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές, Αμερικανός αξιωματούχος.
Μια δεύτερη πηγή, με έδρα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδεσμεύσει 120 εκατομμύρια βαρέλια ντίζελ μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Η Ευρώπη είναι ολοένα και περισσότερο εξαρτημένη από τα αμερικανικά καύσιμα, μετά την απαγόρευση των εισαγωγών από τη Ρωσία λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και μετά τη διατάραξη των προμηθειών από τη Μέση Ανατολή εξαιτίας του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον του Ιράν.
Διαβάστε επίσης:
Ενεργειακό κόστος: Ασπίδα προστασίας Μητσοτάκη σε τρία μέτωπα – Καύσιμα, ρεύμα και βιομηχανία
FT: Αυτές τις επιλογές εξετάζει ο Τραμπ για την απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Deutsche Bank: Η Coca-Cola HBC στις κορυφαίες ευρωπαϊκές επιλογές για το δ΄ τρίμηνο
- Μαζωνάκης: Κατέθεσε η διασώστρια του ΕΚΑΒ – «Η εικόνα ήταν ανθρώπου που είχε υποστεί ανακοπή»
- ΕΛΒΕ: Διανομή μερίσματος 1.653.750 ευρώ στους μετόχους
- Άννα x ΟΑΚΑ: Πόσο κόστισε τελικά η συναυλία και γιατί δεν θα λάβει αμοιβή η Βίσση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.