Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Τέλος δόθηκε στην αγωνία των υποψηφίων που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη Σχολή Οδηγών της ΟΣΥ, καθώς η εταιρεία προχώρησε στη δημοσίευση των προσωρινών πινάκων με τα ονόματα των 167 επιτυχόντων.

Λαμβάνοντας υπόψη της ότι το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι ένα βασικό εμπόδιο για την ανάπτυξη του συγκοινωνιακού έργου, η ΟΣΥ ίδρυσε τη σχολή οδηγών, με στόχο την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της. Όπως είχε γίνει γνωστό, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τις πρώτες κιόλας μέρες, που δημοσιεύτηκε η πρόσκληση, με τις αιτήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 600.

1

Ακολουθούν οι προσωρινοί πίνακες ανά κατηγορία 

1. ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2. ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΘΕΣΕΩΝ (ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

3. ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

4. ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΘΕΣΕΩΝ (ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

5.ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

6. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΕΙΔ. ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ

7. ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΕΙΔ. ΔΕ ΟΔΗΓΩΝΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

8. ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

9. ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ακολουθεί το δεκαήμερο των πιθανών ενστάσεων, ενώ την 1η Οκτωβρίου θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες, με την εκπαίδευση των οδηγών να ξεκινά άμεσα.

 

Για πρώτη φορά οδηγοί εκπαιδεύονται σε νέες τεχνολογίες

Η νέα σχολή της ΟΣΥ προβλέπεται ότι θα βελτιώσει την κατάσταση σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού και ειδικά σε μία περίοδο ότι η κυβερνητική πολιτική επενδύει στις αστικές συγκοινωνίες. Μάλιστα, για πρώτη φορά οι ενδιαφερόμενοι θα εκπαιδευτούν σε οχήματα νέων τεχνολογιών μηδενικού αποτυπώματος.

O διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ κ. Στέφανος Αγιάσογλου μιλώντας στο mononews.gr επεσήμανε ότι η ίδρυση της Σχολής Οδηγών της ΟΣΥ θα δώσει τη δυνατότητα σε μη επαγγελματίες οδηγούς έως 45 ετών, να εκπαιδευτούν κατάλληλα και δωρεάν με την προϋπόθεση να αποτελούν μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας για πέντε έτη, ενώ η εκπαίδευσή τους διαρκεί περίπου ενάμιση μήνα για να επεκτείνουν τα διπλώματα οδήγησης από Β’ κατηγορίας σε Δ’ και Ε’.

Με την προσθήκη των νέων οδηγών στο τιμόνι όπως επίσης και των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ανανέωση του στόλου της ΟΣΥ, ο κ. Αγιάσογλου εκτιμά ότι θα μειωθούν αισθητά οι χρονοαποστάσεις, γεγονός που συνεπάγεται και της βελτίωσης της επιβατικής εμπειρίας.

 

Έρχονται προσομοιωτές λεωφορείων για την εκπαίδευση των οδηγών

Την ίδια ώρα, όπως μας αποκαλύπτει ο κ. Αγιάσογλου στο Capex για το 2027, η ΟΣΥ έχει προϋπολογίσει την απόκτηση τριών προσομοιωτών λεωφορείων συνολικού κόστους περίπου 1 εκατ. ευρώ, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το έργο της εκπαίδευσης των νέων οδηγών.

Τέλος, όπως είχε εξηγήσει προσφάτως ο κ. Αγιάσογλου, η συνεχής αύξηση του στόλου των λεωφορείων του οργανισμού θα έχει ως επακόλουθο και την αύξηση των προσλήψεων, καθώς με βάση το στρατηγικό πρόγραμμα μέχρι το 2030-2035, ο αριθμός των νέων οχημάτων θα φτάσει τα 2.000 και αντιστοίχως οι οδηγοί θα φτάσουν τις 4.000 για να αξιοποιηθεί αυτή η επένδυση.

 

Διαβάστε επίσης:
Αντιπροσωπεία ΕΚ για Τέμπη: Διφορούμενα μηνύματα 3,5 χρόνια μετά την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

ΔΑΑ: Το αυξημένο ενδιαφέρον της καναδέζικης αγοράς, πυλώνας στρατηγικών συνεργασιών

Κώτσηρας: Νέες πρότυπες λεωφορειακές γραμμές από αρχές Οκτώβρη – Ποιες περιοχές αφορούν