ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κατά 1,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, γεγονός που σύμφωνα με την ΤτΕ αντανακλά την βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει η ΤτΕ “Στις 22 Νοεμβρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 25,8 δισεκ. ευρώ έως και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΥΔΑΠ: 450 χλμ αγωγών αποχέτευσης ήδη κάτω από τους δρόμους της Αν. Αττικής – Η πρόοδος ανά Δήμο (βίντεο)
- Φωτιά στην Τανάγρα: Κινητοποιήθηκαν πάνω από 50 πυροσβέστες – Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα
- Κωνσταντοπούλου εναντίον Κυριαζίδη: Είναι αμετανόητος, η εκπομπή αυτών των μηνυμάτων είναι η γραμμή Μαξίμου
- ΔΕΘ: Πράσινο φως στον διεθνή διαγωνισμό – Ανάπλαση 120 στρεμμάτων ύψους 204,6 εκατ. ευρώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.