• LIFE&STYLE

    Με μαντίλα η Μπαζιάνα στο πλευρό του Τσίπρα στο Ιράν

    • NewsRoom


    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , πήγε στην Τεχεράνη για την τριπλή επιχειρηματική συμφωνία και την συνάντηση του με τον Ροχανί. Εκτός από στελέχη υπουργών, μαζί του βρέθηκε και η γυναίκα του  Περιστέρα Μπαζιάνα. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα απόλαυσε την ξενάγηση στο Ισπαχάν, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ιστορικά αρχιτεκτονικά μνημεία και όχι μόνο. Φορώντας την παραδοσιακή μαντίλα, η Μπέτυ Μπαζιάνα ξεναγήθηκε σε πολιτιστικά μνημεία, τα οποία αντιπροσωπεύουν την μακραίωνη ιστορία του Ιράν, αλλά και στο τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης.

    tsipras-iran 2Το Ισπαχάν θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα του Ιράν, με εξαιρετικά μεγάλη ιστορική παράδοση. Η Μπέτυ Μπαζιάνα και ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς κυβερνητικούς υπαλλήλους και ρώτησαν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την πόλη σύμβολο της χώρας.
    mpaziana-iran
    Η Μπέτυ φάνηκε να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς διάβασε όλες τις επιγραφές και ενημερώθηκε για το ιστορικό βάρος που φέρουν τα μνημεία στα οποία ξεναγήθηκε μαζί με το ελληνικό κλιμάκιο.

    bety



    ΣΧΟΛΙΑ