ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Adidas: Κέρδισε ήδη το Μουντιάλ απέναντι στη Nike – Το ράλι της μετοχής και το «στοίχημα» του τελικού
Τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί ποτέ σημείωσε η μετοχή της Adidas, αφότου οι δαπάνες μάρκετινγκ της γερμανικής μάρκας για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, οδήγησαν σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη.
Ειδικότερα, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 574 εκατομμύρια ευρώ (657 εκατομμύρια δολάρια) για το τρίμηνο έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Πέμπτη, χαμηλότερα από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών, ο οποίος ανέρχεται σε 616 εκατομμύρια ευρώ.
Οι δαπάνες ύψους 212 εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως για μάρκετινγκ που σχετίζεται με το μουντιάλ, επηρέασαν το αποτέλεσμα.
Η μετοχή της Adidas υποχώρησε έως και 18% στη Φρανκφούρτη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση τους, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει κατά περίπου 10% φέτος.
Η απώλεια κερδών αντανακλά μια απότομη αύξηση του κόστους, η οποία διέγραψε τα κέρδη από τις ισχυρές πωλήσεις και οδήγησε σε μια «απογοητευτική έλλειψη μόχλευσης περιθωρίου κέρδους», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της Jefferies.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μπιορν Γκούλντεν (Bjorn Gulden), στοιχημάτισε πολλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του φετινού καλοκαιριού, κυκλοφορώντας φανέλες και σχετικά προϊόντα, μήνες πριν από τους αντιπάλους του, Nike και Puma, ενώ επικράτησε μια φανταχτερή καμπάνια με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό Τιμοτέ Σαλαμέ.
Η εταιρεία άνοιξε επίσης ένα κατάστημα με είδη ποδοσφαίρου στο American Dream Mall στο Νιου Τζέρσεϊ, ακριβώς δίπλα στο στάδιο όπου διεξήχθη ο τελικός.
Αυξάνει τις προβλέψεις πωλήσεων
Η Adidas πούλησε τέσσερις φορές περισσότερες φανέλες και διπλάσιες μπάλες από το προηγούμενο μουντιάλ πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ σημείωσε πωλήσεις σχετιζόμενες με τη διοργάνωση ύψους περίπου 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, περισσότερες από ό,τι περίμενε.
Αυτό, την οδήγησε στην ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τις ετήσιες πωλήσεις.
Οι πωλήσεις σε ουδέτερη συναλλαγματική ισοτιμία πιθανότατα θα αυξηθούν μεταξύ 9% και 10% φέτος, από τον προηγούμενο στόχο για υψηλή μονοψήφια ανάπτυξη, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιβεβαίωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη πιθανότατα θα αυξηθούν στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ανακοίνωσε τον διορισμό της Μπίρζιτ Κρέτσμερ (Birgit Kretschmer) ως νέας οικονομικής διευθύντριας, διαδεχόμενη τον Χαρμ ‘Ολμειερ (Harm Ohlmeyer) στο τέλος του έτους, αφού ο βετεράνος της εταιρείας αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του.
Η Adidas κατέγραψε διψήφια ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές εκτός από την Ευρώπη, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6%.
Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η αύξηση των εσόδων από ένδυση, τα οποία αυξήθηκαν κατά 35% στο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις υποδημάτων αυξήθηκαν κατά 1% και οι πωλήσεις lifestyle αυξήθηκαν κατά 2%.
Ωστόσο, η αγορά υποδημάτων lifestyle βρίσκεται επί του παρόντος υπό πίεση από τις μεγάλες εκπτώσεις σε πολλούς λιανοπωλητές, ειδικά στην Ευρώπη, ανέφερε ο Gulden σε ανακοίνωσή του.
Διαβάστε επίσης:
Revolut και OpenAI: Ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν το ChatGPT Go σε εκατομμύρια πελάτες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurostat: Στο 6,3% το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη τον Ιούνιο – Στο 8% στην Ελλάδα
- Παπασταύρου: «Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται» – Απαντά με βίντεο σε 3+1 fake news για το νέο νομοσχέδιο
- Optima Bank για Metlen: «Top pick» με στόχο 64 ευρώ και περιθώριο 42,5%
- ΗΠΑ: Σκληρό μήνυμα στον Γουόρς (Fed) από την αγορά ομολόγων – Σε υψηλό 19 ετών οι αποδόσεις των 30ετών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.