ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ελένη Βρεττού (CrediaBank): Μεγάλη ζήτηση από τους ξένους επενδυτές για το placement – Στο 24% η συμμετοχή της Thrivest
CrediaBank: Όλο το παρασκήνιο για το placement των 300 εκατ. ευρώ – O Εξάρχου, οι μυστικές συναντήσεις της Βρεττού και η BlackRock
H BlackRock στην Credia, οι μυστικές συναντήσεις Εξάρχου – Βρεττού, το μήνυμα της Capital στον Στάσση, τι συμβαίνει με την Prodea, όλοι οι τραπεζίτες στο κάλεσμα των Στασινόπουλων, το χρυσό deal του Αντώνη Ιγγλέση, η γαλάζια μάζωξη στο Lolita’s, ο δημοσκόπος με την cabrio BMW και το birthday dinner της Κατερίνας Λαναρά στο Σαιν Τροπέ
Η CrediaBank γνωστοποίησε ότι το ποσοστό της Thrivest, μέχρι πρότινος βασικού μετόχου της Τράπεζας, ανέρχεται πλέον στο 24%, καθώς η τελευταία πούλησε μέρος του ποσοστού της σε επενδυτές, ενώ από τη συναλλαγή αυτή, η Credia δεν θα εισπράξει νέα κεφάλαια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (« CrediaBank » ή «Τράπεζα») ενημερώθηκε ότι η μέτοχός της Thrivest Holding Ltd (“Thrivest ”) μεταβίβασε 333.333.333 μετοχές της CrediaBank , που αντιστοιχούν σε 16,7% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, μέσω Ιδιωτικής Τοποθέτησης («Τοποθέτηση»). Σε συνέχεια των ανωτέρω, η συμμετοχή της Thrivest στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε 24,0%.
Η Τράπεζα δεν θα εισπράξει τίμημα από την Τοποθέτηση.
Η Τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικασίας Accelerated Book Building (ABB ), η οποία ξεκίνησε μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς την 14 η Ιουλίου 2026. Η UBS Europe SE , Morgan Stanley Europe SE , Euroxx και Pantelakis Securities ενήργησαν ως Διεθνείς Συντονιστές και Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών.
H Morgan Stanley Europe SE και η UBS Europe SE παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους να επικαλεστούν την έναντί τους υποχρέωση της Thrivest περί μη μεταβίβασης μετοχών (lock -up), η οποία αφορούσε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας νωρίτερα φέτος, με έναρξη την 1 Απριλίου 2026 και λήξη 180 ημέρες μετά.
Η Τράπεζα ενημερώθηκε επίσης ότι η Thrivest έχει δεσμευθεί να μην διαθέσει πρόσθετες μετοχές της Τράπεζας για 90 ημέρες (lock -up), υπό την αίρεση συνήθων εξαιρέσεων.
Διαβάστε επίσης:
CrediaBank: Υπερκάλυψη 3 φορές για το placement, αντλήθηκαν 300 εκατ. ευρώ (upd2)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ενισχύεται ο Κάθετος Διάδρομος: Νέα ομάδα εργασίας για χωρητικότητα και υποδομές – Όσα έγιναν στη συνάντηση με την παρουσία Παπασταύρου
- Συνεδρίαση της αίθουσας κρίσεων για μεγάλη επίθεση στο Ιράν – Απειλές Τραμπ για πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές
- Μενδώνη για Μάρω Κοντού: Θα μας μείνει αξέχαστη με την καταλυτική παρουσία της στη μεγάλη οθόνη και στο θέατρο
- Autohellas: Στις 23 Ιουλίου η καταβολή των οφειλόμενων τόκων προς τους ομολογιούχους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.