ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεγάλη έκπληξη φαίνεται να προκάλεσε στην κυβέρνηση η σημαντική απήχηση που είχαν οι εκλογές στην Κεντροαριστερά και η σημαντική προσέλευση του κόσμου που ξεπέρασε τους 210.000. Στον ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα εξηγούσαν ότι το ενδιαφέρον του κόσμου θα περιοριζόταν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες κόσμου και είναι ενδεικτικό ότι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος επικαλούνταν τις τελευταίες ημέρες τη χαμηλή θεαματικότητα που είχαν τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ των υποψηφίων αρχηγών του νέου φορέα. Προσπαθούν δε να αναδείξουν κάποιες φήμες ότι στις κάλπες προσήλθαν ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.
Νέα γραμμή άμυνας
Όμως μετά την Κυριακή το βράδυ και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να επανεκτιμούν την κατάσταση και να επιχειρούν να διαμορφώσουν μια «γραμμή άμυνας», τουλάχιστον για να αποτρέψουν φυγόκεντρες τάσεις, πασοκογενών δυνάμεων, που είχαν καταφύγει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κυβερνητικοί παράγοντες αμφισβητούν για παράδειγμα ότι ο αναφερόμενος αριθμός των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία είναι ακριβής και υποστηρίζουν ότι πήγαν και χιλιάδες ψηφοφόροι της ΝΔ!
Άλλοι, πιο προσεκτικοί, λένε ότι είναι φυσιολογική μια τέτοια προσέλευση όταν μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ, με τόσες οργανωτικές δομές, που είχε διαχρονικά. Και ισχυρίζονται ότι αυτή η συμμετοχή δεν σημαίνει κι ότι στις εθνικές εκλογές θα συνοδευτεί από πολλαπλάσια ποσοστά!
Σε κάθε περίπτωση επιμένουν ότι η εσωκομματική διαδικασία δεν θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου στο χώρο της κεντροαριστεράς, διότι θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα την επόμενη ημέρα εκλογής του αρχηγού. Ειδικά με δεδομένο ότι και ο νέος φορέας έχει προσανατολισμό τη συνεργασία με τη ΝΔ, όπως λένε.
Η Μεσαία τάξη
Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα όσα γίνονται στην κεντροαριστερά. Αν και παραδέχονται πλέον ότι διορθωτικές αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική πρέπει να υπάρξουν, ειδικά στο θέμα της φορολογίας, που έχει σπρώξει τη μεσαία τάξη μακριά από την κυβέρνηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fed: Τι θα κάνει με τα επιτόκια όσο μαίνεται ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή – Αυξάνονται οι φόβοι για στασιμοπληθωρισμό
- Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή – Στα 100 δολάρια το βαρέλι
- Πόλεμος στο Ιράν: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην Βυρητό – Χτυπήθηκε το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στην Μπουσέχρ στο Ιράν
- Eletson: Όλη η αλήθεια για τις δικαστικές περιπέτειες στις ΗΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.