• Top Stories

    Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές για την Κεντροαριστερά – 160.000 οι ψηφοφόροι

    • NewsRoom

    Οι κάλπες αρχίζουν να γεμίζουν στο δεύτερο γύρο εκλογών για ανάδειξη επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, σε εκλογικό τμήμα στο 1ο ΚΑΠΗ Καματερού, Αθήνα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές


    Περί τους 160.000 πολίτες συμμετείχαν μέχρι το κλείσιμο της κάλπης στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, με υποψήφιους την κα Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου (που διεξήχθη την προηγούμενη Κυριακή) παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής. Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.

    Στις 20.00 έκλεισαν οι κάλπες. Η διαδικασία ήταν απλούστερη, γιατί δεν απαιτείτο συμπλήρωση αίτησης, ούτε η καταβολή 3 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι την α’ Κυριακή ψήφισαν 212.000. Αξίζει να σημειωθεί πως στον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης είχαν λάβει συνολικά 138.066 ψήφους.

    «Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη» δήλωσε η  Φώφη Γεννηματά από το Καματερό όπου ψήφισε.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά (Κ), ψηφίζει στο δεύτερο γύρο εκλογών για ανάδειξη επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, σε εκλογικό τμήμα στο 1ο ΚΑΠΗ Καματερού, Αθήνα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές
    Ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), Γιώργος Παπανδρέου (Κ), ψηφίζει στο δεύτερο γύρο εκλογών για ανάδειξη επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, σε εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο Κρήτης, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

    «Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας» ανέφερε ο  Νίκος Ανδρουλάκης.

    Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, ψηφίζει στο δεύτερο γύρο εκλογών για ανάδειξη επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, σε εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο Κρήτης, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
    Μέλη εφορευτικής επιτροπής παραδίδουν ψηφοδέλτια στους πολίτες στο δεύτερο γύρο εκλογών για ανάδειξη επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, σε εκλογικό τμήμα στο 1ο ΚΑΠΗ Καματερού, Αθήνα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές

    Χαμόγελα και… selfies από τους υποψήφιους

    Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ψηφοφόρους για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς είχαν οι υποψήφιοι.

    Η κα. Γεννηματά προέβη μάλιστα σε «μίνι» περιοδεία στα εκλογικά κέντρα του Λεκανοπεδίου, όπου δεν αρνήθηκε να βγάλει τις –καθιερωμένες πλέον- selfies με υποστηρικτές της που το ζήτησαν.

    Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε στη γενέτειρά του το εκλογικό του δικαίωμα και λίγο αργότερα πήρε το αεροπλάνο της επιστροφής στην Αθήνα.

    Νωρίτερα είχε ανταποκριθεί στους εκλογείς που ήθελαν μια φωτογραφία μαζί του.

    Πολίτες ψηφίζουν στο δεύτερο γύρο εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Κεντροαριστεράς, σε εκλογικό τμήμα στο Άργος, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

    Οι δηλώσεις Βενιζέλου

    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά την έξοδο του από το εκλογικό κέντρο.

    Όπως είπε:

    Το βήμα που ολοκληρώνεται σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βεβαίως, το στοίχημα της χώρας θα κερδηθεί στην προγραμματική αντίληψη, στην πρότασή μας. Στη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα της κοινωνίας. Όποιος μιλά συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα, υπεύθυνα και λέει εφικτά πράγματα που θα βγάλουν τη χώρα στο μέλλον, αυτός θα κερδίσει το στοίχημα. Αυτό πρέπει να κάνει η δημοκρατική παράταξη. Εκεί κρίνεται το πολιτικό παιχνίδι πριν κριθεί στους εκλογικούς αριθμούς.

    Δημοσιογράφος: Προϋπόθεση όμως είναι η ενότητα..

    Ευ. Βενιζέλος: Αυτό είναι ηθική υποχρέωση όλων εκείνων που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία.

    Θεοδωράκης για την Κεντροαριστερά: Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει

    Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει, δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής, αμέσως μετά την ψήφο του για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Κεντροαριστερά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η κοινωνία θέλει τολμηρές προτάσεις με πάθος, θέλει να αλλάξουμε εποχή, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και τόνισε πως «η κοινωνία δεν θέλει άλλο ένα κόμμα».

    Ολόκληρη η δήλωσή του όπως αναρτήθηκε στο Twitter του:
    «Ψήφισα στο Χαλάνδρι. Έσφιξα χέρια φίλων εθελοντών που εγγυώνται και αυτή την Κυριακή την διαδικασία. Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει. Η κοινωνία δεν θέλει άλλο ένα κόμμα. Θέλει τολμηρές προτάσεις χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Θέλει να αλλάξουμε εποχή».

    Γιάννης Μανιάτης: Θα κερδίσουμε και την συντήρηση και τον λαϊκισμό

    «Σήμερα  ολοκληρώνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα για την ενωμένη και ανανεωμένη Προοδευτική Παράταξη. Με τη Νέα Γενιά σε ρόλο Πρωταγωνιστή  θα ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό της χώρας και θα καθορίσουμε πρωταγωνιστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Την Δευτέρα όλοι μαζί παρόντες , ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε τον Λαϊκισμό και την Συντήρηση στις επόμενες εκλογές».



    ΣΧΟΛΙΑ