ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη: Με όπλο που εκτοξεύει 4.500 σφαίρες/λεπτό αναχαιτίστηκαν drone και πύραυλοι
Πλήθος προσκεκλημένων από την πολιτική, πολιτειακή, θρησκευτική και επιχειρηματική ζωή της χώρας συγκεντρώνει η εκδήλωση της Αμερικανική Πρεσβείας για τον φετινό εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, η οποία μάλιστα διεξάγεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και όχι, όπως συνηθίζεται, στην πρεσβευτική κατοικία.
Το παρών στην εκδήλωση δίνουν πλήθος κυβερνητικών στελεχών, εκπροσώπων κομμάτων, αυτοδιοικητικών παραγόντων και γνωστών επιχειρηματιών. Μάλιστα, η πρεσβεία των ΗΠΑ φέρεται να έχει αποστείλει περίπου 3.000 προσκλήσεις, ενώ περίπου 800 άτομα αναμένεται να φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο VIP χώρο στο ΚΠΙΣΝ.
Στη δεξίωση, μεταξύ άλλων, παρευρίσκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και οι υφυπουργοί Κώστας Κατσαφάδος και Χρήστος Δερμεντζόπουλος. Παρόντες είναι επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα» Μαρία Καρυστιανού, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου.
Στην εκδήλωση δίνουν επίσης το παρών πρόσωπα από τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως η Μαριάννα Λάτση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου AKTOR Αλέξανδρος Εξάρχου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και CEO της Attica Bank, Ελένη Βρεττού, καθώς και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.
Εκ μέρους της κυβέρνησης την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Στην αρχή της ομιλίας του, απευθυνόμενος στην οικοδέσποινα της βραδιάς, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, σχολίασε με χιουμοριστική διάθεση: «Φέρατε τόση ενέργεια στην Αθήνα που κάποιοι πίστεψαν ότι θα είστε υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές».
Διαβάστε επίσης
Wall Street: Νέο sell-off στις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών στέλνει στο -1% τον Nasdaq
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μιχάλης Στασινόπουλος (ElvalHalcor): Στις 13 Ιουλίου η AMK – Το raodshow στην Αγγλία και οι επενδύσεις στην ανακύκλωση
- The Chalet Edition: Όταν η Mulliner συνάντησε τον Gstaad Guy
- Profile: Το ράλι της μετοχής, τα πακέτα, η διπλή επιβράβευση των μετόχων και οι εξελίξεις που τρέχουν
- «Δεν σας φοβόμαστε»: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης η κουλτούρα ανοχής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.