ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Capital Clean Energy Carriers Corp. (NASDAQ: CCEC), συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, γνωστοποίησε σήμερα ότι παρέλαβε με επιτυχία το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carrier («LNG/C») «Αγαμέμνων».
Μετά την παράδοσή του στις 17 Ιουνίου 2026, το LNG/C Agamemnon (HD Hyundai Samho Co., Ltd., 174.000 cbm) ξεκίνησε την προηγουμένως ανακοινωθείσα χρονοναύλωση του με μια μεγάλη ενεργειακή εταιρεία έως τον Μάρτιο του 2027.
Μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω ναύλωσης, το πλοίο θα ξεκινήσει, κατά την επιλογή της εταιρείας, είτε τη μακροπρόθεσμη ναύλωση που είχε αρχικά ανατεθεί στην LNG/C Athlos είτε αυτήν που είχε ανατεθεί στην LNG/C Archon, με σταθερές περιόδους πέντε και επτά ετών αντίστοιχα, κάθε μία από τις οποίες περιλαμβάνει μια επιπλέον πενταετή επιλογή κατά την κρίση του ναυλωτή.
Η κατασκευή του LNG/C Agamemnon χρηματοδοτήθηκε με μετρητά σε συνδυασμό με μια νέα διευκόλυνση δανείου με εξασφάλιση ανώτερης κάλυψης ύψους 216,0 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η εν λόγω διευκόλυνση θα αναχρηματοδοτηθεί τον Ιούλιο του 2026 με την εκταμίευση μιας οκταετούς διευκόλυνσης JOLCO ύψους 216,0 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το Agamemnon είναι το 14ο LNG/C τελευταίας γενιάς που παραδόθηκε στην εταιρεία. Ο στόλος υπό κατασκευή της CCEC περιλαμβάνει επίσης επτά επιπλέον LNG/C τελευταίας γενιάς, των οποίων η παράδοση έχει προγραμματιστεί μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2026 και του πρώτου τριμήνου του 2029.
Ο στόλος της CCEC για θαλάσσιες μεταφορές περιλαμβάνει 18 πλοία υψηλών προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένων 14 LNG/C τελευταίας γενιάς, ενός παλαιού τύπου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Neo-Panamax, ενός πλοίου μεταφοράς μεσαίου αερίου διπλού καυσίμου και δύο εύχρηστων πλοίων μεταφοράς LCO2/πολλαπλών αερίων.
Επιπλέον, ο υπό κατασκευή στόλος της CCEC περιλαμβάνει επτά επιπλέον πλοία μεταφοράς LNG/C τελευταίας γενιάς, πέντε πλοία μεταφοράς μεσαίου αερίου διπλού καυσίμου, δύο πλοία μεταφοράς LCO2/πολλαπλών αερίων και ένα πλοίο ανεφοδιασμού LNG DF, τα οποία θα παραδοθούν μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2026 και του πρώτου τριμήνου του 2029.
Διαβάστε επίσης
Οι μέτοχοι της Genco απέρριψαν τους υποψήφιους της Diana
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συντάξεις Ιουλίου 2026: Σε δύο δόσεις θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι – Οι ημερομηνίες
- CrediaBank: Προχωρά σε ΑΜΚ €29.164 με την έκδοση 583.280 νέων κοινών μετοχών
- Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς βώλους στα αιγοπρόβατα
- Μουντιάλ: Σοκαριστικός τραυματισμός του Κονέ στον αγώνα Καναδάς-Κατάρ (video)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.