ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χρηματιστήριο: Τι θα γίνει με τα μερίσματα των τραπεζών, πάνω από 1% αντίδραση η Allwyn λόγω αποτελεσμάτων
Υπό πίεση βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, ασκώντας καθοριστική επιρροή στη συνολική εικόνα της αγοράς.
Το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας στρέφεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία δημοσιεύθηκε και αφορά τον τρόπο υπολογισμού των τόκων για τους δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη.
Η απόφαση δικαιώνει τους δανειολήπτες, καθώς κρίνει ότι οι τόκοι θα πρέπει να υπολογίζονται επί της εκάστοτε μηνιαίας δόσης και όχι επί του συνολικού οφειλόμενου ποσού, όπως υποστήριζαν οι τράπεζες. Πρόκειται για μια εξέλιξη που είχε αναμενόμενα τεθεί στο μικροσκόπιο των πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία ανέμεναν τη δημοσίευση της απόφασης προκειμένου να αξιολογήσουν αναλυτικά το σκεπτικό της και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της.
Στο ταμπλό, οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν απώλειες, με τη μετοχή της Τράπεζα Πειραιώς να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση, υποχωρώντας κατά 2,16%. Ακολουθούν η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank με απώλειες 1,84% και 1,71% αντίστοιχα, ενώ η Eurobank κινείται χαμηλότερα κατά 1,5%.
Η αγορά παρακολουθεί πλέον τις επόμενες κινήσεις των τραπεζών και τις πιθανές συνέπειες της δικαστικής εξέλιξης, καθώς το περιεχόμενο της απόφασης εκτιμάται ότι μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο διαχείρισης μιας σειράς υποθέσεων που σχετίζονται με τον νόμο Κατσέλη.
Μόνο η Allwyn ξεχωρίζει με άνοδο 2,2%, στα 13,46 ευρώ, κινούμενη πολύ κοντά στο ποσό των 13,47 ευρώ που ήταν για την επανεπένδυση του μερίσματος.
Διαβάστε επίσης:
Eurostat: Μικρή υποχώρηση του λιανεμπορίου τον Απρίλιο – Ανθεκτικό σε ετήσια βάση
Στουρνάρας: «Η Ελλάδα δικαιούται να είναι αισιόδοξη για το μέλλον της οικονομίας» (Βίντεο)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΛΠ: Συμμετείχε σε συνέδριο με θέμα την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Λιμένων στο πλαίσιο της Έκθεσης Posidonia 2026
- Χατζηβασιλείου: Η δήλωση Ρούμπιο είναι σαφής, η Τουρκία δεν θα αποκτήσει F-35 με τις παρούσες συνθήκες
- Καπνοβιομηχανία Καρέλια: Εγκρίθηκε το μέρισμα €13,87 ανά μετοχή – Στις 9 Ιουνίου η αποκοπή
- Έκθεση KPMG: Η Ελλάδα πρώτη στην ΕΕ, στη μείωση της κατανάλωσης παράνομων τσιγάρων και το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.