ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Mε σαφές αποτύπωμα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ η οποία έχει υπερκαλυφθεί πάνω από 3,2 φορές, αγγίζοντας τα 14 δις. ευρώ και με υπερκάλυψη βεβαίως και στην Ελλάδα, η σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α.
Πάνω από 282 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές και κλείσιμο στις 2.211 μονάδες και με απώλειες 1,12%, αν και ο γενικός δείκτης βρέθηκε μετά τις 16.00 στα όρια των 2.200 μονάδων.
Οι χρηματιστές αναφέρουν ότι πολλές από τις ρευστοποιήσεις στα blue chips συνδέονται με τις επικείμενες εγγραφές στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ ή στην απόκτηση θέσης στην μετοχή της Επιχείρησης για το ενδεχόμενο που δεν πάρουν τα κομμάτια που θέλουν.
Πτώση 2,08% για την μετοχή στα 19,80 ευρώ και συναλλαγές που ξεπέρασαν το 1,9
Πάνω από 7,2 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια στην Άλφα, σχεδόν 200 χιλιάδες στην Βιοχάλκο, 3,570 εκατ. κομμάτια εκατ. τεμάχια.
Το μεγαλύτερο θύμα της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο τραπεζικός κλάδος που έκλεισε με απώλειες 1,5%. Πάνω από 2% η πτώση στην Eurobank, 1,64% στην Εθνική, 1,62% η Πειραιώς και 1,21% η Άλφα.
Πιέσεις 2,74% στην Credia, στο 1,20 ευρώ, αλλά ιστορικά υψηλά για την Όπτιμα, στα 10,39 ευρώ και κέρδη 1,96%.
Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, η Ευρώπη Συμμετοχών δεν κράτησε την ζώνη των 2,15 ευρώ και υποχώρησε στα 2,10 κλείνοντας με σημαντική άνοδο ωστόσο 1,94%.
Η αντίδραση οφείλεται σε πληροφορίες που κάνουν το γύρο της αγοράς ότι τουλάχιστον δύο τράπεζες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την εισηγμένη ασφαλιστική.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό της Ιντρακόμ ανέρχεται σε 40%.
Περιορίστηκαν τα αρχικά κέρδη στην Ιντρακόμ σε 0,56% και με κλείσιμο στα 3,56 ευρώ.
Πιέσεις στην BYLOT, αλλά οριακές παρά τα καλά αποτελέσματα ά 3μήνου, sell off στην Cener 5,25%, 8% για την ΕΛΧΑ (χθες ήταν στο -6%) και λιγότερο η Βιοχάλκο 1,09%.
Πτώση πάνω από 3% για την Τιτάν, 3,18% για την Μετλέν, όπου οι short θέσεις φαίνεται να μειώνονται σε 2,7% από 3,9% την περασμένη εβδομάδα (σ.σ. στο Χ.Α.), πτώση 2,49% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 39,98 ευρώ.
Κέρδη 2,68% ωστόσο για το Jumbo, στα 22,20 ευρώ με κρίσιμη την αντίσταση των 22,40 ευρώ για την μετοχή.
Πάνω από 2% πτώση και στην Φουρλής εν αναμονή των αποτελεσμάτων ά 3μήνου.
Κλείσιμο πάνω από τα 11 ευρώ για την Aegean και 1,57% για την μετοχή της Coca Cola, στα 48,60 ευρώ.
Πάνω από 7,28 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια στην Άλφα, 3,5 εκατ. κομμάτια στην Εθνική, 5,9 εκατ. στην Eurobank και 4,4 εκατ. στην Πειραιώς.
Στις υπόλοιπες μετοχές, σχεδόν 200 χιλιάδες κομμάτια άλλαξαν χέρια στην Βιοχάλκο, 384 χιλιάδες στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και 218 χιλιάδες στην Cener.
Διαβάστε επίσης
UBS για Ελλάδα: Πρωταθλήτρια στη μείωση του χρέους αλλά με αδύναμο σημείο την εξωτερική θέση
Προοδευτική: Ντεμπούτο στο -10% μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων
Ευρώπη Holdings: Τι οδηγεί το ράλι στην μετοχή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Διαψεύδει ότι ο Σι του είπε πως ο Πούτιν θα μετανιώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Πούτιν: Έφτασε στο Πεκίνο για το τετ-α-τετ με τον Σι
- Κυβερνητικές πηγές για τροπολογία υπ. Δικαιοσύνης: Ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης χωρίς έκπτωση στη δίκαιη δίκη
- Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί με τον Κωνσταντίνο Τασούλα την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.