ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τραπεζικό πάρτι με την Eurobank στο +7% – Εκτόξευση για Aktor, ισχυρή άνοδος για Viohalco, νέο ρεκόρ σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μετά από τις αργίες του Πάσχα, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της χθεσινής ανόδου των δεικτών στη Wall Street και της σημερινής υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου.
Οι αγορές αισιοδοξούν ότι ο ναυτικός αποκλεισμός του Ορμούζ μπορεί να αναγκάσει το Ιράν να συνάψει συμφωνία και να τερματιστεί ο πόλεμος.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 2.278,27 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,36%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 70,59 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,27%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+5,76%), της Eθνικής (+5,04%), της Alpha Bank (+4,31%) και της Πειραιώς (+4,27%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Metlen (-3,32%) και της Σαράντης (-0,51%).
Ανοδικά κινούνται 83 μετοχές, 11 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Προοδευτική (+8,43%) και Prodea (+8,40%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Elinoil (-4,44%) και Μουζάκης (κ) (-4,31%).
Διαβάστε επίσης
OpenAI: Γιατί αμφισβητείται η αποτίμηση – μαμούθ των 852 δισ. δολαρίων
Φυσικό αέριο: Μικρές διακυμάνσεις στις τιμές με φόντο την πιθανότητα συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν
Citi: Αναβάθμιση των αμερικανικών μετοχών λόγω του πολέμου στο Ιράν – Στροφή στα «ασφαλή καταφύγια»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ράλι Κροατίας: Δράμα και θαύμα
- Ισραέλ Κατς: Ισραήλ και ΗΠΑ έχουν θέσει ως όρο για τον τερματισμό του πολέμου την απομάκρυνση του εμπλουτισμένου ουρανίου του Ιράν
- Λίβανος–Ισραήλ: Πίεση από 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας για μια ειρηνευτική συμφωνία
- Τραπεζικό πάρτι με την Eurobank στο +7% – Εκτόξευση για Aktor, ισχυρή άνοδος για Viohalco, νέο ρεκόρ σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.