ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κομισιόν: 47 δισ. ευρώ κόστισαν οι τελευταίες 10 ημέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή στην αγορά ενέργειας της ΕΕ
Το πλαφόν είναι το πλέον κατάλληλο μέτρο σήμερα, σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Συγκεκριμένα ο κ. Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τρίμηνου πλαφόν στις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων, αποτελεί στη σημερινή συγκυρία το πλέον κατάλληλο μέτρο.
Σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής αστάθειας και αυξημένης αβεβαιότητας, η παρέμβαση αυτή συμβάλλει στην προστασία των καταναλωτών από φαινόμενα αισχροκέρδειας και αθέμιτων πρακτικών στην αγορά.
Το μέτρο λειτουργεί ως μηχανισμός συγκράτησης των τιμών, διασφαλίζοντας ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις – τα οποία ήδη επιβαρύνονται από το αυξημένο ενεργειακό και λειτουργικό κόστος που προκαλεί η πολεμική κρίση – δεν θα βρεθούν αντιμέτωπα με περαιτέρω, αδικαιολόγητες επιβαρύνσεις».
Διαβάστε επίσης
Ανδρουλάκης από Στρασβούργο: Η εθνική ασφάλεια έγινε έρμαιο παιχνιδιών εξουσίας
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει νέες εμπορικές έρευνες για την προώθηση δασμών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πάρτι στη Wall Street για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Στο +3% ο Nasdaq, ολοταχώς προς τις 52.000 μονάδες o Dow Jones
- SpaceX: Νέο άλμα 12% για την SpaceX, έφτασε σε κεφαλαιοποίηση τα 2,37 τρισ. δολάρια
- Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Πώληση 3 ακινήτων έναντι 1,95 εκατ. ευρώ
- Σαράντης: Η Λυδία Ιωάννου αναλαμβάνει υπεύθυνη επενδυτικών σχέσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.