1 ξυλάκι κανέλας
4 σπόροι κάρδαμο
4 κόκκοι μαύρο πιπέρι
2 γαρίφαλα
1 αστεροειδής γλυκάνισος
2 φακελάκια μαύρο τσάι
½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο (συν λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα)
250 ml φρέσκο πλήρες γάλα
1 κ.γλ. καστανή μαλακή ζάχαρη
60 ml φρεσκοκομμένο espresso
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεσταίνετε τα μπαχαρικά (κανέλα, κάρδαμο, πιπέρι, γαρίφαλα, γλυκάνισο) σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
Μεταφέρετε σε τσαγιέρα μαζί με τα δύο φακελάκια τσαγιού, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτετε 250 ml βραστό νερό και αφήνετε για 3 λεπτά.
Βήμα 2
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να σιγοβράζει.
Χτυπάτε το γάλα με σύρμα ή σε συσκευή για αφρόγαλα μέχρι να γίνει αφρός.
Βήμα 3
Μοιράζετε τον espresso σε δύο κούπες.
Σουρώνετε το αρωματικό τσάι σε μια κανάτα και το ρίχνετε πάνω από τον espresso.
Προσθέτετε προσεκτικά το ζεστό γάλα, κρατώντας τον αφρό με ένα κουτάλι.
Ολοκληρώνετε με τον αφρό και μια επιπλέον πρέζα μοσχοκάρυδο.
Διαβάστε επίσης:
Κορμός με μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη
Χριστουγεννιάτικος κορμός με φρούτα του δάσους από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρώτο χτύπημα στη Μεσόγειο: Ουκρανική επίθεση σε ρωσικό πετρελαιοφόρο νότια της Κρήτης (video)
- Θανάσης Παπαγεωργίου: Ο ιδιοκτήτης του Fever στέλνει εξώδικο στον Μαζωνάκη για ψευδείς καταγγελίες και επιστροφή χρημάτων
- Πάνος Λασκαρίδης: «Νονός» της πρώτης φρεγάτας FDI Belharra «ΚΙΜΩΝ» – Ιστορική ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για την μετάβασή του στην ΑΑΔΕ