ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απότομες διακυμάνσεις στην Wall και τη νύφη πληρώνουν οι υπόλοιπες αγορές και βεβαίως το Χ.Α.. Δύσκολη μέρα η σημερινή, αλλά και η Δευτέρα που έρχεται, αφού σήμερα λήγουν τα παράγωγα και την Δευτέρα γίνεται το rebalancing στον MSCI. Περί τις 2030 τα επίπεδα που υποχωρεί ως αυτή την ώρα ο δείκτης με απώλειες 1,22% μονάδες.
Πάνω από 1,3% οι απώλειες που βγαίνουν στην Πειραιώς, 1,73% στην Κύπρου, 1,69% στην Άλφα, λίγο πάνω από 1% στην Εθνική και 1,44% στην Eurobank. Απώλειες ούτε 1% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα 9μήνου, με τα καθαρά κέρδη στα 106,6 εκατ. ευρώ, 2 δισ. ευρώ ρευστότητα και την μετοχή χθες σε νέα υψηλά 25 ετών.
Το Bloomberg μεταδίδει ότι η Μετλέν διεκδικεί το μεγαλύτερο χυτήριο αλουμινίου στην Ευρώπη, την Aluminium Dunkerque. Πτώση 1,54% για την μετοχή αυτή την ώρα, στα 42,18 ευρώ.
Απώλειες 1,95% η Τιτάν, 1,59% η Βιοχάλκο, στα 16,93 ευρώ υποχωρεί η ΔΕΗ με απώλειες μικρότερες του 1%, πιέσεις ακόμα, βγαίνουν στα ΕΛΠΕ, στα 8,26 ευρώ, πτώση 1,74% για την ΕΛΧΑ, στα 3,11, ενώ η ΜΟΗ κρατιέται στα 28,60 ευρώ. Πτώση λίγο πάνω από 1% για τον ΟΤΕ. Πτώση ακόμα, σε Άκτωρ, στα 9,13, Άβαξ, ΑΔΜΗΕ, που βλέπει τα 2,89 ευρώ.
Μέσα στο κλίμα διόρθωσης καλή συμπεριφορά από Cener που ενισχύεται 0,40%, στα 15,20 ευρώ και φήμες για placement.
Η προσοχή στο rebalancing της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου του MSCI.
Η Metlen αφαιρείται από τον MSCI Greece Standard, κίνηση που εκτιμάται ότι θα φέρει εκροές λίγο πάνω από 7 εκατ. μετοχές.
Τα funds της Millennium έχουν θέσεις short περίπου 2%.
Το Bloomberg μεταδίδει σήμερα πως διεκδικεί την Aluminium Dunkerque.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η CrediaBank και η Κρι-Κρι οι οποίες δημοσίευσαν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.
Διαβάστε επίσης:
Jefferies για Alpha Bank: Άνοδος τιμής στόχου στα 4,15 ευρώ, σύσταση «αγορά»
Ευρωπαϊκές μετοχές: Κίνδυνος να διευρυνθούν οι απώλειες λόγω τεχνολογικών κολοσσών και Fed
Τα βρετανικά investment trusts σε καμπή: Τα 3 σημεία που πιέζουν για αλλαγή και εκπτώσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 700 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας» στη Δράμα
- Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ο ΑΔΜΗΕ θα χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή ξένων επενδυτών
- Χάρης Βαφειάς: Έχει βγάλει profit από το Dragons’ Den; (video)
- Λαγκάρντ: Αρκεί άρση 25% των εσωτερικών εμποδίων για να αντισταθμιστούν οι δασμοί των ΗΠΑ