ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ΜΕΒΓΑΛ ολοκλήρωσε την τελευταία φάση της επένδυσης «Επέκταση δυναμικότητας τυροκομείου», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Οικονομικός μετασχηματισμός αγροτικού τομέα» και του υποέργου «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων»του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0.
Από τον συνολικό προϋπολογισμό των 12.461.223,26 ευρώ, ποσό 5.607.550,48 ευρώ καλύφθηκε μέσω δημόσιας ενίσχυσης από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα επένδυση διασφαλίζει ακόμη υψηλότερη ποιότητα στο τελικό προϊόν, αυξάνει σημαντικά την παραγωγική δυναμικότητα του τυροκομείου, βελτιώνει τον διαχωρισμό ορού τυροπήγματος και περιορίζει τις απώλειες προϊόντος. Ακόμη ενισχύει την ενεργειακή αποδοτικότητα μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας ανά μονάδα προϊόντος.
Η ενίσχυση της δυναμικότητας του τυροκομείου κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για φέτα ΠΟΠ, στηρίζοντας τη μοναδικότητα και το κύρος του εθνικού μας προϊόντος στην εγχώρια αγορά και κυρίως στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα η επένδυση αυτή ενισχύει την ελληνική κτηνοτροφία και προβατοτροφία και αναδεικνύει την τεχνολογική καινοτομία στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, κος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος, δήλωσε: «Η πίστη της ΜΕΒΓΑΛ στη φέτα είναι διαχρονική. Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 1950 ως μονάδα παραγωγής τυριών, ήταν η πρώτη εταιρεία που καινοτόμησε κυκλοφορώντας στην αγορά την επώνυμη συσκευασμένη φέτα και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και την εξωστρέφεια του κλάδου».
Διαβάστε επίσης:
Γαλλία: Αύξηση 0,5% του ΑΕΠ έναντι των προβλέψεων
Δόμνα Μιχαηλίδου: Σήμερα η νέα πρόσκληση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Παπουτσάνης: Στα 61,0 εκατ. ευρώ ο τζίρος στο εννεάμηνο – Άνοδος στα κέρδη και στα EBITDA
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άνοιξε το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων – Τα 10 SOS για τους φορολογούμενους
- Επεισόδιο μεταξύ οδηγού του ΟΑΣΘ και οδηγού ΙΧ που του έκλεισε τον δρόμο – Βίντεο
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τον Αναπτυξιακό Νόμο – Δείτε Live
- Τραμπ: Εχουμε πλήξει πάνω από 7.000 στόχους στο Ιράν – Καταστρέψαμε τα πάντα στο νησί Χαργκ εκτός από εκεί που φεύγουν οι αγωγοί (live)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.