ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
AstraZeneca: Ελπιδοφόρα αποτελέσματα για χάπι κατά της παχυσαρκίας – Απώλεια βάρους έως 11,8% υπόσχεται το elecoglipron
Θετικά έκλεισε το β΄ τρίμηνο για την AstraZeneca, η οποία ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων και κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, κυρίως χάρη στις επιδόσεις των ογκολογικών της φαρμάκων.
Η φαρμακευτική εταιρεία παρουσίασε αύξηση 12% στις πωλήσεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 14,5 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ενισχύθηκαν κατά 10% στα 2,17 δολάρια, επίδοση που ανταποκρίνεται πλήρως στις εκτιμήσεις της αγοράς.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η πορεία της κλινικής δοκιμής της φάσης 3 για το πειραματικό φάρμακο Datroway, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Η έκβαση της δοκιμής, που αναμένεται αργότερα φέτος, χαρακτηρίζεται ως κομβική για το μέλλον του φαρμάκου αλλά και για τη συνολική αποτίμηση της εταιρείας.
Παρά τις θετικές εξελίξεις σε άλλες θεραπευτικές κατηγορίες –όπως η κυκλοφορία φαρμάκου για την υπέρταση και μιας νέας θεραπείας για τη μυασθένεια gravis– η μετοχή της AstraZeneca έχει κινηθεί πιο υποτονικά σε σχέση με αυτήν της GSK, αντανακλώντας εν μέρει την αβεβαιότητα γύρω από τα νέα projects.
Σε στρατηγικό επίπεδο, η AstraZeneca εντείνει τις προσπάθειες ενίσχυσης της παρουσίας της στις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας επενδυτικό πλάνο ύψους 50 δισ. δολαρίων έως το 2030. Οι επενδύσεις θα κατευθυνθούν σε υποδομές παραγωγής και σε τομείς έρευνας και ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να εδραιώσει τη θέση της στην αμερικανική αγορά.
Η απόφαση αυτή συνδέεται και με τις πολιτικές πιέσεις από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει επανειλημμένα εκφράσει την πρόθεση να επιβάλει δασμούς στα εισαγόμενα φάρμακα, προκειμένου να ενισχύσει τη φαρμακευτική βιομηχανία των ΗΠΑ.
Διαβάστε επίσης
ΔΕΗ: Το σχέδιο για τον εξηλεκτρισμό των μεταφορών σε Ελλάδα και Ρουμανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελβετικά ρολόγια: Βουτιά πάνω από 3% στις εξαγωγές λόγω Μέσης Ανατολής – Πλήγμα σε Rolex και Swatch
- Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης μοχλός ανάπτυξης και κοινωνικής ανθεκτικότητας
- Interlife: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή
- Κατάρ: Η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν αποτελεί βάση για το επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.