ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με απώλειες έκλεισαν τη Δευτέρα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην πρώτη συμφωνία για τους δασμούς ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη νέα εμπορική ρύθμιση που περιλαμβάνει βασικό δασμό 15% (αυξημένος κατά 10% σε σχέση με τον Απρίλιο).
Οι μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου ενισχύθηκαν κατά +1,16%, χάρη στη γενικότερη αισιοδοξία για τις προοπτικές του παγκόσμιου εμπορίου, καθώς και τη δέσμευση της ΕΕ να προχωρήσει σε στρατηγικές αγορές συνολικού ύψους 750 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ σε τομείς όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, η πυρηνική ενέργεια και οι ημιαγωγοί, καθώς και σε στρατιωτικό υλικό.
Ο Stoxx 600 έκλεισε 548,76 μονάδες με απώλειες -1,19%. Από τις μετοχές του δείκτη τη μεγαλύτερη σημείωσε η ASM International στο +4,88%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η μετοχή της Heineken στο -8,45%, καθώς η Ολλανδική ζυθοποιία ανακοίνωσε πτώση στον όγκο πωλήσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, χειρότερες από τις αναμενόμενες εκτιμήσεις των αναλυτών, την οποία αποδίδει στην αρνητική επιρροή των εντάσεων με τους λιανικούς εμπόρους της Ευρώπη καθώς περιόρισαν την ικανότητά της να εκμεταλλευτεί τον καλοκαιρινό καύσωνα.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 9.081,44 μονάδες με απώλειες -4,43%, ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 23.970,36 μονάδες με απώλειες -1,02%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 7.800,88 μονάδες με απώλειες -0,43%.
Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στις 40.732,34 με οριακή άνοδο 0,01%. ενώ ο Ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 14.220,2 μονάδες με απώλειες -0,12%.
Διαβάστε επίσης:
Theon: Ρεκόρ εσόδων 183,7 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο – Άνοδος 45% στις ανεκτέλεστες παραγγελίες
Μουζάκης: Κάλυψη €1,48 εκατ. του ΜΟΔ από δικαιούχους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόλεμος στο Ιράν: Ο πόλεμος θα τελειώσει εντός εβδομάδων, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΝ – Ήγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα (upd)
- Τσαγγάρη: Το 98% των πρατηρίων καυσίμων έχει προσαρμοστεί στο πλαφόν
- Η Γυναίκα στο επίκεντρο του αύριο: Ολα όσα είπαν Παύλος Μαρινάκης, Νατάσσα Κιουρκατιώτη και Νατάσσα Σίμου
- Φιντάν: Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν – Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.