ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα τάνκερ aframax της ναυτιλιακής Atlas Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Λέοντα Πατίτσα, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φόρτωση πετρελαίου από λιμάνι της Λιβύης, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στον τερματικό σταθμό Zueitina.
Το χωρητικότητας 115.418 dwt τάνκερ Atlas Voyager (κατασκευής 2003) επρόκειτο να φορτώσει 370.000 βαρέλια αργού πετρελαίου από τον σταθμό Zueitina, όμως όπως έγινε γνωστό οι εργαζόμενοι σε αυτόν απεργούν, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Ο επικεφαλής της ένωσης των εργαζομένων στον σταθμό, Mehri Abridan, δήλωσε στο Bloomberg ότι δεν επετράπη στο πλοίο την Τρίτη να ολοκληρώσει τη φόρτωση των βαρελιών λόγω της διαμάχης για τα εργασιακά.
Εν τω μεταξύ, το περιστατικό αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της χώρας, Sharara, στα δύο τρίτα, επηρέασε αρνητικά τις τιμές ναύλωσης τάνκερ aframax στη Μεσόγειο, που υποχώρησαν την Τρίτη στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιούλιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Στα 118 εκατ. δολάρια το τελικό κόστος εξαγοράς των 14 πλοίων της Rickmers Trust
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πίττας: Συρρικνώθηκαν οι ζημίες της Euroseas στο β’ τρίμηνο 2017
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο tanker pool της Penfield τέσσερα τάνκερ της ελληνικής Diamlemos
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το σενάριο για πρωθυπουργό Καραμανλή, οι «άγγελοι» του Γεραπετρίτη, τα πιτταρούδια της Μελόνι, το μυστήριο με τη Rolls Royce και ο προκλητικός γλεντζές πολιτικός
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA BANK, ALPHA BANK, ΔΑΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, EUROBANK και DIANA SHIPPING
- Ποια «επώνυμα» ακίνητα κάνουν ποδαρικό στους πλειστηριασμούς του Σεπτεμβρίου
- Σακίρα: Tα ελληνικά καλοκαίρια και ο πρώτος μεγάλος έρωτας με Έλληνα ναυτικό
