ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Tο κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού σε συνεργασία με τους κατασκευαστές της Naval Group προχώρησαν στην εγκατάσταση του ιστού κεραίων PSIM στη φρεγάτα FDI «Φορμίων».
Η καθέλκυση της δεύτερης φρεγάτας FDI του Ελληνικού Ναυτικού προγραμματίζεται για τις 4 Ιουνίου, στη Λοριάν της Βρετάνης.
Ο «Φορμίων», η νέα φρεγάτα FDI του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έπεσε την Τετάρτη στο νερό, ενώ ήδη μέρος του πληρώματός της έχει μεταβεί επί τόπου, παρακολουθώντας την πρόοδο των εργασιών.
Ο PSIM (Panoramic Sensor & Intelligence Module) με βάρος 150 τόνους και ύψος 42 μέτρα είναι ένας ολοκληρωμένος ιστός που φιλοξενεί διάφορους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ, συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και διακρίβωσης φίλιου ή εχθρικού στόχου (IFF), που παρέχει κάλυψη 360 μοιρών επιτρέποντας την έρευνα, εντοπισμό, ταξινόμηση και ιχνηλάτηση στόχων σε θάλασσα, ξηρά και αέρα.
Πέρα από τη φρεγάτα Φορμίων, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι δοκιμές στη φρεγάτα FDI «Κίμων», ενώ στο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να εκκινήσουν μετέπειτα και οι δοκιμές στην τρίτη κατά σειρά φρεγάτα FDI, τον «Νέαρχο».
Διαβάστε επίσης:
Αλουμύλ: Οι Γεώργιος και Ευαγγελία Μυλωνά πουλούν το 5% για τη βελτίωση του free float
Τσικαλάκης: Η Εστία Ναυτικών ανήκει στους ναυτικούς
Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Κέρδη 3 εκατ. δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σίμπιχα: Έχει έρθει η ώρα να ασκηθεί η μέγιστη πίεση στη Μόσχα – Ρωσική επίθεση στο Κίεβο
- Ζαχαράκη: Κατατέθηκε η τροπολογία για αλλαγές στη διαδικασία μετεγγραφών φοιτητών – Τι φέρνει η νέα ρύθμιση, ποια τα οφέλη
- Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 0,7 δισ. ευρώ το α’ εξάμηνο 2025
- Αραγτσί: Οι ΗΠΑ θα πρέπει να μας αποζημιώσουν πριν τις νέες συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
