ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, άτυπη προπαρασκευαστική σύσκεψη για το θέμα της ασφάλειας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με τη συμμετοχή των συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών.
Αποφασίστηκε, εντός των επόμενων ημερών, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα μεταφραστούν σε άμεσες πρωτοβουλίες.
Η λέξη «κλειδί» των παρεμβάσεων θα είναι «συνέπειες». Τόσο σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο, όσο και σε αστικό, για τους δράστες.
Παράλληλα θα υπάρχουν συνέπειες και σε μεμονωμένες περιπτώσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που δεν συμμορφώνονται με την εφαρμογή του νόμου ή αντίστοιχων αποφάσεων.
Επιπλέον, η εφαρμογή των Σχεδίων Ασφαλείας από το σύνολο των Πανεπιστημίων καθίσταται επείγουσα.
Το δρόμο έχουν δείξει, τόσο οι δεκάδες εκκενώσεις καταλήψεων και οι επιτυχείς επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνέχεια της κατάργησης του ασύλου ανομίας από την Κυβέρνηση του Κυριάκου
Μητσοτάκη, όσο και τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα και, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, έχουν υλοποιηθεί σε απόλυτο βαθμό.
Διαβάστε επίσης
ΕΔΕ σε δύο μέτωπα και απομάκρυνση Λιμενάρχη – Καμία ανοχή από τον Κικίλια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουκρανία: Βομβαρδίσαμε εργοστάσιο κατασκευής drones στη ρωσική πόλη Τάγκαρονγκ
- Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες απροστάτευτους απέναντι σε εξωγενείς κρίσεις
- Hürriyet: Ο Μπιρόλ (IEA) προτείνει αγωγό Ιράκ-Τουρκίας για bypass του Ορμούζ – Στο τραπέζι νέα ενεργειακή «οδός» για Ευρώπη
- Πακιστάν: Οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν ενδέχεται να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.