ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ήπιες απώλειες κινούνται αυτή την ώρα οι ευρωαγορές, μετά την μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης, καθώς η Κεντρική Τράπεζα μεταξύ άλλων προβλέπει την «επιδείνωση» των προοπτικών ανάπτυξης σχετικά με τις εμπορικές εντάσεις.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η παγκόσμια αναταραχή των δασμών έχει δημιουργήσει εκτεταμένη αβεβαιότητα και έχει πυροδοτήσει φόβους για την οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με ήπιες απώλειες 0,34%. Την ίδια ώρα, ο γαλλικός CAC 40 κινείται στο -0,77% και ο γερμανικός DAX στο -0,47%. Παράλληλα, ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στο -0,48%.
Όσον αφορά τους περιφερειακούς δείκτες, ο ιταλικός FTSE MB κινείται στο -0,23% και ο ισπανικός IBEX 35 στο -0,17%.
Να σημειωθεί ότι οι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι «η αυξημένη αβεβαιότητα είναι πιθανό να μειώσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και η δυσμενής και ασταθής αντίδραση της αγοράς στις εμπορικές εντάσεις είναι πιθανό να έχει αυστηρότερο αντίκτυπο στις συνθήκες χρηματοδότησης».
Το βλέμμα των επενδυτών πλέον είναι στραμμένο στη συνέντευξη τύπου της Κεντρικής Τράπεζας για τυχόν πρόσθετα σχόλια σχετικά με τους δασμούς από την Πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.
Διαβάστε επίσης:
Εκτός Marks & Spencer ο Μαρινόπουλος
Τουρκία: Αιφνιδιαστική αύξηση επιτοκίων στο 46% – Αντίδραση στις πιέσεις στη λίρα
ΕΚΤ: Προχώρησε σε νέα μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διαγραφή και πρόστιμα για όσους φοιτητές προκαλούν επεισόδια
- Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός έκλεισαν οι ΗΠΑ και οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης
- Τι θα συζητήσουν Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλ Σίσι στο Μαξίμου
- Στα πρόθυρα του πολέμου Ινδία και Πακιστάν: Στους 11 οι νεκροί άμαχοι – Σε αποκλιμάκωση καλούν οι ΗΠΑ
