ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Όταν βλέπετε ανθρωποειδή ρομπότ να κυκλοφορούν παντού. Και αυτό δεν είναι ένα σενάριο πενταετίας, αλλά λίγων μόλις ετών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.
Μπροστά σε ένα κατάμεστο στάδιο, ο επικεφαλής της σχεδόν τρισεκατομμυρίων δολαρίων εταιρείας παρουσίασε νέα λογισμικά εργαλεία που θα επιτρέψουν στα ανθρωποειδή ρομπότ να κινούνται και να αλληλεπιδρούν πιο αποτελεσματικά με τον κόσμο.
Όπως αναφέρει το Reuters, σε συζήτηση με δημοσιογράφους μετά την ομιλία του, ο Χουάνγκ ανέφερε ότι η εξάπλωση των ανθρωποειδών ρομπότ θα ξεκινήσει από τον βιομηχανικό τομέα, καθώς πρόκειται για ένα περιβάλλον με καλά καθορισμένες διαδικασίες που επιτρέπει την ασφαλή και προβλέψιμη εφαρμογή της ρομποτικής τεχνολογίας.
«Νομίζω ότι τα ρομπότ θα πάνε πρώτα στα εργοστάσια. Ο λόγος είναι ότι εκεί το περιβάλλον είναι πιο ελεγχόμενο και τα καθήκοντα πιο σαφώς καθορισμένα», δήλωσε.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η οικονομική αποδοτικότητα των ρομπότ θα είναι εύκολο να διαπιστωθεί. «Το κόστος ενοικίασης ενός ανθρωποειδούς ρομπότ θα κυμαίνεται πιθανώς γύρω στα 100.000 δολάρια», εκτίμησε.
Η Nvidia βρίσκεται στην πρωτοπορία της AI και της ρομποτικής, καθώς οι πανίσχυροι επεξεργαστές της χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές μηχανικής μάθησης και αυτόνομης λειτουργίας. Η δήλωση του Χουάνγκ δείχνει ότι η μετάβαση στην εποχή των ανθρωποειδών ρομπότ επιταχύνεται, με πιθανές επιπτώσεις στην εργασία, τη βιομηχανία και την κοινωνία στο άμεσο μέλλον.
Διαβάστε επίσης
ΜΕΤΚΑ: Οριστικός ανάδοχος για την αποκατάσταση στεγάστρων στο ΟΑΚΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποια σπίτια μένουν κολλημένα στις αγγελίες – Ακίνητα έως 100.000 αναζητούν οι μισοί αγοραστές
- Αλαφούζος: Το παρασκήνιο, πώς μοιράζονται τα 21,05 εκατ. ευρώ και οι λεπτομέρειες του ιστορικού deal της GBL με τον όμιλο ΣΚΑΪ
- O φόβος του Αβραμόπουλου, το beef με τον Μιχάλη, το δείπνο με μακαρονάδες «γαλάζιων» βουλευτών στο Κολωνάκι και το ραντεβού Μπακογιάννη – Βουλγαράκη
- Η γυναικεία απασχόληση στα πλοία αυξήθηκε κατά 77% σε μια εξαετία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.