ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ μήνυσε την PepsiCo για την προσφορά προνομιακών τιμών σε έναν μεγάλο λιανοπωλητή, που πολύ πιθανό να είναι η η Walmart.
Οι πρακτικές της PepsiCo τροφοδότησαν τις υψηλές τιμές στους καταναλωτές, θέτοντας σε μειονεκτική θέση άλλους λιανοπωλητές, από μεγάλες αλυσίδες παντοπωλείων έως ανεξάρτητα καταστήματα ψιλικών.
Σύμφωνα με το Reuters, η αγωγή που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη υποστηρίζει ότι ο κατασκευαστής αναψυκτικών παραβίασε τον νόμο Robinson-Patman Act, έναν νόμο που έμεινε σε μεγάλο βαθμό ανεφάρμοστος για δεκαετίες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Η εταιρεία αρνείται τα πάντα με ανακοίνωσή της. «Η PepsiCo αμφισβητεί σθεναρά τους ισχυρισμούς της FTC και τον μεροληπτικό τρόπο με τον οποίο κατατέθηκε η αγωγή», ανέφερε σχετικά.
Η Walmart αρνήθηκε να σχολιάσει.
Διαβάστε επίσης
Starbucks: Προχωρά σε απολύσεις για την εξυγίανση της εταιρείας
ΗΠΑ: Το TikTok ανακοίνωσε ότι θα πάψει να είναι διαθέσιμο στη χώρα μετά την Κυριακή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πλεύρης από Ρόδο: Τα νησιά μας δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ποτέ παραπάνω όγκο από ροές που έρχονται
- Τηλεδιάσκεψη Δήμα – Κυρανάκη με συναρμόδιους υπουργούς για την ενίσχυση των υποδομών στον άξονα Αλεξανδρούπολη – Οδησσός
- Back to School 2025 στο Πλαίσιο: Όλα για τη νέα χρονιά – με στυλ και wow τιμές!
- Νέα δωρεά 300 εκ. ευρώ των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
