ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους Κινέζους επενδυτές βρίσκεται η Celestyal Cruises. Καλά πληροφορημένες πηγές μιλώντας στο mononews.gr αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο και τοποθετούν την ανακοίνωση του deal μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες το αργότερο.
Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως η καθυστέρηση οφείλεται σε κάποια ζητήματα που άπτονται τυπικά θέματα ελέγχου και λειτουργίας ενώ τονίζουν πως εκκρεμεί και η οριστικοποίηση του τιμήματος.
Βούληση των Κινέζων είναι να αποκτήσουν πλειοψηφικό ποσοστό της Celestyal Cruises καθώς πιστεύουν στις προοπτικές και δυνατότητες της ελληνικής κρουαζιέρας, η οποία παρά τα προβλήματα διατηρεί τη δυναμική της.
Παράλληλα, απ’ ότι φαίνεται θέλουν να εκμεταλλευθούν την αυξανόμενη ζήτηση από την κινέζικη αγορά για κρουαζιέρα στους δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αν. Μεσογείου.
Τον περασμένο Μάρτιο η Celestyal ξεκίνησε κρουαζιέρες για οργανωμένα γκρουπ επιβατών από την Κίνα, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της αχανούς ασιατικής αγοράς για τους ελληνικούς προορισμούς.
Μεγαλεπήβολα σχέδια για την ελληνική κρουαζιέρα έχει καταστρώσει και η Cosco, η οποία υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση των υποδομών για την προσέλκυση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά.
Οι επενδύσεις αυτές αφορούν στην επέκταση του νότιου λιμένα και την προσθήκη τεσσάρων νέων θέσεων ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, άνω των 400 μέτρων, που προορίζονται για πλοία νέας γενιάς ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η ανέγερση ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων, εστιατορίων και άλλων βοηθητικών υπηρεσιών που θα δώσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα, έναντι των ανταγωνιστών της στην περιοχή.
Απώτερος στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των τουριστών κρουαζιέρας που διακινούνται σήμερα στον Πειραιά από 1,1 εκατομμύρια σε 3 εκατομμύρια μέσα στα επόμενα χρόνια.
Να σημειωθεί ότι ο όμιλος της Louis Plc που είναι ο βασικός μέτοχος της Celestyal Cruises, μετά την μεταβίβαση του ελέγχου στους Κινέζους αναμένεται να παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο, με μειοψηφικό ποσοστό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Περιζήτητα τα νεότευκτα τάνκερ και bulkers
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Τα νέα τους deals στην εφοπλιστική σκακιέρα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κίνηση-ματ στη ναυτιλία: Η Maersk Oil ετοιμάζει IPO-μαμούθ 7 δισ. δολ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηγάκης στην εξεταστική επιτροπή: «Επί των ημερών μας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ λειτούργησε απολύτως εύρυθμα»
- Ideal: Στο 4,72% αυξήθηκε το ποσοστό ιδίων μετοχών
- Αιγάλεω: Σύλληψη τριών νεαρών για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκε πάνω από ένα κιλό κάνναβης
- Ιράν: Σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης προσέγγισαν αμερικανικό τάνκερ στο στενό του Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.