ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας της Οργανισμός Λιμένος Καβάλας Α.Ε., να εδραιώσει την πόλη της Καβάλας ως ένα σημαντικό προορισμό για τους επιβάτες Κρουαζιέρας και σε συνεργασία (για πρώτη φορά) με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και το Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε ένα «ταξίδι εξοικείωσης» (fam trip) στις 15-19/09/2024, εστιασμένο στις ανάγκες των σχετικών επισκεπτών.
Στην κατεύθυνση αυτή, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών ομίλων κρουαζιέρας εκπροσωπώντας δεκαπέντε επιμέρους εταιρείες του χώρου.
Η διοργάνωση που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία αφορούσε αφενός στο Λιμάνι της Καβάλας και την πόλη, αφετέρου σκόπευε στην ανάδειξη και αξιοποίηση αξιοθέατων στην ευρύτερη περιφέρεια Α.Μ.Θ., έναν προορισμό σχετικά άγνωστο για τους ξένους επισκέπτες.
Οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν σε βασικά αξιοθέατα του προορισμού, όπως την πόλη της Καβάλας, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την Αμφίπολη, τον υδροβιότοπο του ποταμού Νέστου, την παλιά πόλη της Ξάνθης, τις παραλίες της Νέας Περάμου και της Κεραμωτής, ενώ επίσης πραγματοποιήθηκε μια σύντομη επίσκεψη στην Θάσο, παράλληλα απέκτησαν την εμπειρία της τοπικής γαστρονομίας με προϊόντα που προέρχονται κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Αν. Μακεδονίας-Θράκης.
Η συνολική εμπειρία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και προσδοκίες για μελλοντική συνεργασία των εταιρειών με τον Οργανισμό.
Καταληκτικά, η Ο.Λ.Κ. Α.Ε., σε αγαστή και έμπρακτη συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους ενδιαφερόμενους φορείς, συνεχίζει δυναμικά τις προσπάθειες της για να σηματοδοτήσει την Καβάλα έναν προορισμό φιλόξενο και ασφαλή για τους επισκέπτες κρουαζιέρας.
Διαβάστε επίσης:
ΟΛΠ: Στα €40,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη το πρώτο εξάμηνο
Δεσμευτική προσφορά από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την «Λιμνοδεξαμενή Χοχλακίων Λασιθίου» μέσω ΣΔΙΤ
Μουζάκης: Αναστέλλεται η συντηρητική κατάσχεση μισθωμάτων από την Εθνική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Metlen: Ψηλά θέτουν τον πήχη Berenberg και Pantelakis-Το «σοκ» του 2025 είναι πίσω μας
- Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί: Νέα 24ωρη απεργία την Δευτέρα σε όλη τη χώρα
- ΕΟΔΥ: Ανανέωση των συμβάσεων ΚΟΜΥ ζητούν οι εργαζόμενοι
- Ενεργειακή ακρίβεια: Οι παρεμβάσεις που είναι προ των πυλών για καύσιμα, αγορά, παραγωγή και ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.