ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 15 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά:
1.300 γρ γάλα φρέσκο, πλήρες
200 γρ ζάχαρη
70 γρ κορν φλάουρ
40 γρ κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση – Διαδικασία:
Βάζουμε 1.200 γραμμάρια από το γάλα σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά (στην κλίμακα 1-9 , γυρίζουμε το μάτι στο 5 ή 6). Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε με μια κουτάλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και το υπόλοιπο γάλα (100γρ). Προτού πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το προηγούμενο μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα ή έναν αυγοδάρτη έως ότου η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν οι κρέμες και σερβίρουμε, αλλιώς διατηρούμε στο ψυγείο. Στη δεύτερη περίπτωση, σκεπάζουμε τις κρέμες με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά τους, για να μην κάνουν κρούστα αλλά και να μην απορροφήσουν μυρωδιές από το ψυγείο.
Πηγή: www.tasty-day.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κασσελάκης: Ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας στις 7-8 Φεβρουαρίου
- Λίνα Μενδώνη: Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης
- Φλωρίδης: Εκτιμώ που δύο πολιτικοί αρχηγοί που τιμήθηκαν με θέση στον εξώστη, ήρθαν στη Βουλή να αντιπαρατεθούν μαζί μου
- Φλωρίδης: Η μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη έχει δώσει ήδη εντυπωσιακούς ρυθμούς επιτάχυνσης