ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα ότι ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν σε βάθος στην περιοχή του Κουρσκ, λέγοντας πως ανέκοψε την προώθησή τους κοντά σε πολλές κοινότητες που βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα.
Σε ένα δελτίο τύπου, επιβεβαίωσε πως απέτρεψε «απόπειρες διείσδυσης… κινητών μονάδων τεθωρακισμένων» του εχθρού, κοντά στις κοινότητες Τολπίνο, Ζουράβλι και Όμπτσιτσι Κολοντέζ, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, αυτές οι προελάσεις ανακόπηκαν, το τελευταίο 24ωρο, από πλήγματα της πολεμικής αεροπορίας, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του πυροβολικού και την αποστολή εφέδρων της ομάδας «Βορράς», που έχει αναπτυχθεί στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου.
Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός ανέφερε πως έπληξε με πυραύλους και με το πυροβολικό ουκρανικά στρατεύματα κοντά στις κοινότητες Σούντζα, Κορένεβο, Σταράγια Σορότσιτσα και Μπόρκι, όπως κι ότι εμπόδισε μια διείσδυση στην περιοχή Μπελόφσκι, ανατολικότερα.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Η Μόσχα υπόσχεται αντίποινα έπειτα από ένα νυχτερινό ουκρανικό πλήγμα στο Κουρσκ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Με βορειοκορεατικούς πυραύλους χτύπησε η Ρωσία το Κίεβο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θρίλερ στη Βοιωτία: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε φλεγόμενο όχημα – Αναλαμβάνει η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος
- Ινδία: Αγοράζει πάνω από 100 κινητήρες από τις ΗΠΑ για τα μαχητικά αεροσκάφη Tejas
- Καταδικάστηκε ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του γιου του – Τρεις μήνες με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.500 ευρώ
- Ευρωαγορές: Αρνητικά πρόσημα καθώς οι επενδυτές φοβούνται τη «φούσκα» της ΤΝ