ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βασίλης Κικίλιας: Προχωράμε την ψηφιοποίηση του ελληνικού νηολογίου – Ολοκλήρωση μέχρι τις εκλογές την άνοιξη του 2027
Διυπουργική-συντονιστική σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν αύριο και τις επόμενες ημέρες. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου.
Οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ξηρασία θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για εκδήλωση επικίνδυνων πυρκαγιών, ακόμα και mega fires.
Για αυτό το λόγο στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
• Το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε κατάσταση συναγερμού με γενική επιφυλακή και διασπορά των επίγειων και ενάεριων δυνάμεων.
• Στις περιοχές πολύ υψηλής επικινδυνότητας τα δάση, τα άλση και τα πάρκα θα είναι κλειστά με αποφάσεις των Περιφερειών και των Δήμων. Οι είσοδοι θα φυλάσσονται από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
• Η ΕΛΑΣ θα πραγματοποιεί αυξημένες περιπολίες στα δάση και θα είναι σε απόλυτη εγρήγορση για απομακρύνσεις πολιτών σε ασφαλή σημεία αν χρειαστεί.
• Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν αυξημένα περίπολα σε δασικές εκτάσεις και ορεινούς όγκους, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και τα μηχανήματα έργου, προκειμένου να επιχειρήσουν άμεσα για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών εφόσον χρειαστεί.
• Σε αυξημένη ετοιμότητα το Λιμενικό.
• Σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών και των Δήμων (μηχανήματα έργου, υδροφόρες, εθελοντικές ομάδες), καθώς και η Δασική Υπηρεσία.
• Επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα οι ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, το ΕΚΑΒ, οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων – Μεγάλες καθυστερήσεις στα διόδια των Μαλγάρων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κτηνίατροι, ψυχαναλυτές και μελετητές του Μότσαρτ: Το παράξενο καστ που αναμένεται να κληρονομήσει δισεκατομμύρια, όταν μπει στο χρηματιστήριο η εταιρεία των Leopard
- Γιατί ο Μητσοτάκης θα κάνει τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Τι μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό
- Ακτοπλοΐα: «Η ναυμαχία της Ραφήνας» με Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου, Fast Ferries του Παναγιωτάκη και Seajets του Ηλιόπουλου
- Ξανά στα μαχαίρια η Ryanair με την ΕΕ: «Ανόητοι» οι νέοι κανόνες – Λιγότερο ανταγωνιστικές οι αεροπορικές, ισχυρίζεται η εταιρεία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.