ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν πήρε αυτή την απόφαση με ελαφρότητα. Το συμφέρον του κράτους για την επιβολή της ποινής φυλάκισης ενός καταδικασμένου εγκληματία αντισταθμίστηκε από την ελευθερία, την σωματική υγεία και σε – κάποιες περιπτώσεις – τελικά την ζωή αθώων ανθρώπων που φυλακίστηκαν στην Ρωσία και ανθρώπων που φυλακίστηκαν άδικα, για πολιτικούς λόγους», δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Χεμπεστράιτ, αναφερόμενος στην ανταλλαγή κυρίως του Βαντίμ Κράσικοφ, ο οποίος εξέτιε στην Γερμανία ποινή ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία του Γεωργιανού Ζελιμχάν Κανγκοσβίλι στις 23 Αυγούστου του 2019 στο πάρκο Tiergarten του Βερολίνου, κατ΄εντολήν της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB.
Σημαντικό κίνητρο αποτέλεσε «η υποχρέωση προστασίας των Γερμανών πολιτών» και η αλληλεγγύη με τις ΗΠΑ, συνέχισε ο κ. Χεμπεστράιτ και εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλοι όσοι απελευθερώθηκαν σήμερα θα συνέλθουν από σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια κοντά στις οικογένειες και στους φίλους τους».
Διαβάστε επίσης:
Κιρ Στάρμερ για τις ταραχές του Σάουθπορτ: Σκόπιμα επεισόδια, συντονισμένα από την ακροδεξιά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνάντηση της Τζούλι Λυμπεροπούλου – Καρνάκη με τον Χ. Θεοχάρη για θέματα ναυτιλίας του Παναμά και της Ελλάδας
- Ευρωαγορές: Η βουτιά του πετρελαίου έστειλε τον DAX για πρώτη φορά στις 26.000 μονάδες με άλμα +1,45%
- Τραμπ εναντίον Ιράν: Είναι διπρόσωποι, ικετεύουν για συνομιλίες και μετά λένε ότι δεν διαπραγματεύονται
- Πετρέλαιο: Βουτιά για WTI και Brent μετά τις δηλώσεις του Τραμπ για νέες συνομιλίες με το Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.