ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε σήμερα ότι οι κυβερνώντες στη Ρωσία είναι “υπερορθολογιστές” και ότι η Ουκρανία ποτέ δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία της και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ.
Ο εθνικιστής Όρμπαν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, έκανε τα σχόλια αυτά στη διάρκεια ομιλίας του στην οποία προέβλεψε μια μετακίνηση της εξουσίας παγκοσμίως από την “παράλογη” Δύση προς τη Ρωσία και την Ασία.
“Μέσα στις επόμενες μακρές δεκαετίες, ίσως αιώνες, η Ασία θα κυριαρχεί στον κόσμο”, είπε ο Όρμπαν αναφέροντας ως παγκόσμιες μελλοντικές υπερδυνάμεις την Κίνα, την Ινδία, το Πακιστάν και την Ινδονησία.
“Και εμείς οι Δυτικοί ωθήσαμε τους Ρώσους σε αυτό το μπλοκ”, σχολίασε σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του ενώπιον Ούγγρων που συμμετείχαν σε φεστιβάλ στην πόλη Μπάιλε Τούσναντ της γειτονικής Ρουμανίας.
Ο Όρμπαν, η χώρα του οποίου έχει αυτή την περίοδο την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, έχει διαφοροποιηθεί ριζικά από το υπόλοιπο μπλοκ επιδιώκοντας στενότερους δεσμούς με το Πεκίκο και τη Μόσχα και προκάλεσε την οργή ορισμένων ηγετών της ΕΕ όταν πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επιθέσεις στο Κίεβο, στη Μόσχα και στο Πεκίνο αυτό τον μήνα για συνομιλίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οπως είπε ο ίδιος, σε αντίθεση με την “αδυναμία” της Δύσης, η θέση της Ρωσίας στα διεθνή ζητήματα είναι λογική και προβλέψιμη, ενώ η χώρα έχει επιδείξει οικονομική ευελιξία στην προσαρμογή της στις δυτικές κυρώσεις από τότε που εισέβαλε στην Κριμαία το 2014.
Ο Όρμπαν, η κυβέρνηση του οποίου έχει υιοθετήσει μια σειρά μέτρων κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, είπε ότι η Ρωσία έχει αποκτήσει κύρος σε κάποια μέρη του κόσμου με το να καταστέλλει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.
Η Ουκρανία δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ γιατί “εμείς οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε αρκετά χρήματα γι΄αυτό”.
“Η ΕΕ πρέπει να παραιτηθεί από την ταυτότητά της ως ένα πολιτικό πρότζεκτ και να γίνει ένα οικονομικό και αμυντικό πρότζεκτ”, πρότεινε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοινώσει σχέδιο μεταρρύθμισης του Ανώτατου Δικαστηρίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Παρέλαβε το νέο Air Force One που δώρισε το Κατάρ – Προανήγγειλε ταξίδια σε Τουρκία και Κίνα
- Πετρέλαιο: Ισχυρές οι εβδομαδιαίες απώλειες, παρά την επιστροφή του Brent στα 80 δολάρια/βαρέλι
- ΗΠΑ: Το Ισραήλ δεν τηρήσει την κατάπαυση του πυρός, αν την τηρήσει και η Χεζμπολάχ, λέει ο Ισραηλινός πρέσβης
- Χρυσός: Εβδομαδιαίες απώλειες λόγω Fed και της ανησυχίας για την ειρηνευτική συμφωνία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.