ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανακοίνωση Τουρκικού ΥΠΕΞ για την Ρωσική επίθεση στο πλοίο: Οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει προηγουμένως ήταν δικαιολογημένες
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη, κατόπιν αιτήματος της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Ισημερινού, της Σλοβενίας και των ΗΠΑ, για να συζητήσει το ρωσικό πλήγμα στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Κιέβου, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
«Θα καταγγείλουμε τη θρασύδειλη και φαύλη επίθεση της Ρωσίας στο νοσοκομείο» ανέφερε η Μπάρμπαρα Γούντγουορντ, η εκπρόσωπος της Βρετανίας, σε μια ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.
Στο μεταξύ, ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Άντριι Κόστιν ανέφερε ότι συζήτησε την επίθεση αυτή με τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν. «Στέλνουμε όλες τις πληροφορίες και τα αποδεικτικά στοιχεία για τις επιθέσεις στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις στο γραφείο του εισαγγελέα του ΔΠΔ» ανέφερε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.
Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε όλη την Ουκρανία, από τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί εν μέρει το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της ουκρανικής πρωτεύουσας.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ζελένσκι: Απορρίπτει τη “μεσολάβηση” του Όρμπαν για τον τερματισμό του πολέμου
Αυτοψία του υφυπουργού Βασίλη Οικονόμου στο Μετρό: Συνομιλία με τους επιβάτες και τους εργαζόμενους
Moody’s: Αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα για τις καταθέσεις της Πειραιώς, με θετικό outlook
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Νέο τεχνολογικό sell-off υπό το βάρος της Broadcom έστειλε τον S&P 500 στο -1%
- Πετρέλαιο: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο το WTI, κάτω από τα 62 δολάρια παραμένει το Brent
- Χ: Αυξήθηκαν 17% τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο, παραμένει σε καθαρές ζημιές
- Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος ανταποκρίθηκε καλά στη θεραπεία για τον καρκίνο