ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο OPEC+ πιέζει για άτυπες συνομιλίες με στόχο την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας για τις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου αυτό το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Η Σαουδική Αραβία και οι εταίροι της συζητούν εάν θα παρατείνουν τους περιορισμούς στην ημερήσια παραγωγή κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στην επερχόμενη διαδικτυακή συνάντηση της Κυριακής, σύμφωνα με τους αντιπροσώπους. Όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο τους αξιωματούχους που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκτείνουν ορισμένους περιορισμούς έως το 2025.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι εταίροι του μείωσαν την παραγωγή για να αποτρέψουν ένα πλεόνασμα στην προσφορά πετρελαίου το οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί από την αναζωπύρωση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ, επιδιώκοντας έτσι να στηρίξουν τις τιμές.
Η αγορά πετρελαίου και οι αναλυτές αναμένουν ευρέως μια παράταση των περιορισμών στην ημερήσια παραγωγή, πιθανώς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Πάντως, ο OPEC+ θα χρειαστεί τελικά να αντιμετωπίσει και το τι θα πρέπει να κάνει το 2025. Ο όμιλος επανεξετάζει τα επίπεδα παραγωγικής ικανότητας για τα μέλη του και ορισμένοι – όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Καζακστάν – θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν περισσότερες ποσότητες το επόμενο έτος.
Διαβάστε επίσης
Γαλλία: Πάνω από 18.000 φαρμακεία κατέβασαν ρολά – Μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα
Χαμάς: Έτοιμη για «ολοκληρωμένη συμφωνία» εάν το Ισραήλ «σταματήσει τον πόλεμο» στη Γάζα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.