ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Σωτήρης Ράπτης, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Εφοπλιστών Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ECSA), που συμμετείχε σε πάνελ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τόνισε ότι η ναυτιλία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του παγκόσμιου εμπορίου και της διεθνούς ασφάλειας.
«Πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία για την οικονομική ασφάλεια και την ασφάλεια του εμπορίου», είπε χαρακτηριστικά. Οι μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050 είναι ένας στόχος που συμπίπτει με τον παγκόσμιο κλιματικό στόχο.
Σύμφωνα με τον κ. Ράπτη με τα καθαρά καύσιμα, το κόστος σήμερα εμφανίζεται ανεβασμένο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι και πέντε φορές ακριβότερα ενώ συμπλήρωσε ότι ζητούμενο αποτελεί η εξεύρεση των τόπων για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα αλλά και τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Οικονομίας.
«Η ναυτιλία αποτελεί όχι μόνο τον ακρογωνιαίο λίθο των μεταφορών αλλά και της ασφάλειάς μας», δήλωσε.
Διαβάστε επίσης:
Capital (Βαγγέλης Μαρινάκης): Πούλησε πλοίο κοντέινερ με κέρδος $8,5 εκατ.
Χάρης Βαφειάς: Mε reverse split επιχειρεί να αποφύγει την «έξωση» της C3is από τον Nasdaq
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Εκρηκτικό ράλι μετά την πτώση του Brent στα 110 δολάρια – Έσπασε για πρώτη φορά τις 7.200 μονάδες ο S&P 500
- ΥΠΕΞ για «Global Sumud Flotilla»: Ζήτησε από το Ισραήλ να αποσύρει τα σκάφη του από τα διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης
- Πιτ Χέγκσεθ: «Ιδεολογικά παρανοϊκός» ο CEO της Anthropic
- Τζιάνι Ινφαντίνο: Το Ιράν θα αγωνιστεί κανονικά στο Μουντιάλ στις ΗΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.