ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ισχυρή διάκριση για τον ΟΛΠ – Ανάμεσα σε 41 επιχειρήσεις που έλαβαν το Σήμα Διαφορετικότητας από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής
Ανησυχία για διατάραξη του ήρεμου πολιτικού κλίματος διατυπώνουν οι χρηματιστές μετά τις τελευταίες εξελίξεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την άμεση αποπομπή δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ανησυχία για το ύψος των μερισμάτων που διανείμουν οι τράπεζες φέτος και για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, καθώς ο SSM δεν θέλει διανομές πάνω από 30% από τα καθαρά κέρδη τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.
Στο πλαίσιο αυτό, ενώ η αγορά ξεκίνησε στα όρια των 1420 μονάδων, δείχνει να υποχωρεί και μάλιστα με ένταση.
Κρατάει άμυνα ο ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07, αλλά λυγίζει με σοβαρές απώλειες η Coca Cola.
Ταυτόχρονα μετοχές που ξεκίνησαν ανοδικά πέρασαν στο κόκκινο, όπως η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87, η Eurobank και ο Σαράντης ΣΑΡ 0,52% 11,50.
Ξεφεύγουν οι απώλειες στο Χ.Α. με τον γενικό δείκτη να καταγράφει απώλειες πάνω από 1%, διολισθαίνοντας στις 1407 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 43,7 εκατ. ευρώ. Δεν κάνει καλό ποδαρικό στο β’ 3μηνο η αγορά, σχολιάζουν οι χρηματιστές.
Πτώση 1,60% για την μετοχή της Alpha αυτή την ώρα, στο 1,60 ευρώ, πιέσεις βγαίνουν και στην ΕΤΕ που υποχωρεί στα 7,20 ευρώ, στο κόκκινο πέρασε και η Eurobank, στο 1,78 ευρώ και 1,19% απώλειες για την Πειραιώς, στα 3,83 ευρώ, που ακόμα δεν έχει βρει τον βηματισμό της μετά το placement.
Φρένο στην αγορά βάζει μόνο ο ΟΤΕ που ενισχύεται 1,32%, στα 13,85 ευρώ.
Από εκεί και πέρα, μεγάλη βουτιά 2,855 για την Coca Cola, 1,5% η πτώση στην Aegean, πάνω από 1% οι απώλειες στην Βιοχάλκο. Πτωτικά και η Ελλάκτωρ με βουτιά άνω του 4%, -1,46% η ΔΕΗ, -1,5% η ΕΥΔΑΠ, πτώση πάνω από 1,1% για την ΜΟΗ-1,45% ο Μυτιληναίος και πάνω από 5,4% η βουτιά στον ΟΛΠ ΟΛΠ 1,50% 27,10 (λόγω αποτελεσμάτων δ’ 3μήνου 2023).
Ακόμα και ο Σαράντης πέρασε στο κόκκινο εκεί που κατέγραφε κέρδη πάνω από 3% στο άνοιγμα. Βουτιά 2,9% για την Ιντραλότ, -3,35% για την Ιντρακάτ και 2,18% για την Ιντρακόμ.
Διαβάστε επίσης
Περδικάρης (ΤΕΡΝΑ): Η κοινωνική ευημερία στο επίκεντρο κάθε μας έργου
Χατζηδάκης: 9 στις 10 επιχειρήσεις προχωρούν στη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές
Ozempic: Γιατί δεν είναι «θαυματουργό» για όλους τους ασθενείς;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΔΝΤ: Μείωση στις τιμές ενέργειας και πρώτων υλών μετά τη συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν
- Apple: Απώλειες έως και 6% για τη μετοχή μετά τις εκτεταμένες αυξήσεις τιμών στα iPad και Mac – Όλες οι αλλαγές
- Η Microsoft αυξάνει τις τιμές του Xbox για τρίτη φορά σε 13 μήνες
- Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: Ή αγνοεί τους κανόνες ή οδηγεί τη χώρα σε νέες περιπέτειες – Να εξηγήσει πού θα βρει τα 6 δισ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.