ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Δωρεά 500.000 ευρώ από τις τράπεζες – μέλη της για την αντισεισμική θωράκιση και αποκατάσταση του Ζωγραφείου Λυκείου στην Κωνσταντινούπολη
Οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών παρέθεσαν σήμερα γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα, Çağatay Erciyes, με αφορμή τη δωρεά των συστημικών τραπεζών για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).
Ο Πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Βασίλης Ράπανος ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη ότι οι τράπεζες έχουν ήδη αποστείλει το ποσό των 150.000 ευρώ στην Κρατική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) και το ίδιο ποσό στην Ερυθρά Ημισέληνο της Τουρκίας (Kizilay).
Ο κ. Erciyes ευχαρίστησε τις τέσσερις τράπεζες για τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους και τις διαβεβαίωσε ότι θα αξιοποιηθεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.
O κ. Ράπανος δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες δίνουν πάντα το παρόν σε στιγμές κρίσιμες, και η κοινωνική τους προσφορά και εταιρική υπευθυνότητα δεν γνωρίζει σύνορα.
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Ράπανος ανέφερε ότι ανεξάρτητα από την παραπάνω δωρεά, οι τέσσερις τράπεζες απέστειλαν το ποσό των 200.000 ευρώ στη μη κυβερνητική οργάνωση, Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (Rumvader) που εδρεύει στην Τουρκία, για την κάλυψη αναγκών στέγασης των σεισμοπαθών στην περιοχή της Αντιόχειας.
Διαβάστε επίσης:
Καραμούζης (ΕΤΕ): Οι μεγαβατώρες θα είναι το νέο ευρώ
Alpha Bank: Τα €68,17 εκατ. των συναλλαγών πάνω από την προσφορά της UniCredit και οι φήμες
Ανδρέας Αθανασόπουλος: Ποιος είναι ο νέος CEO της Olympia Group
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Έσπασε το τριήμερο πτωτικό σερί, επέστρεψε πάνω από τις 46.000 μονάδες ο Dow Jones
- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο προτείνει βοήθεια στις ΗΠΑ κατά του καρτέλ Τρεν δε Αράγκουα
- Όσες περισσότερες ελληνικές σημαίες κυματίζουν στο Αιγαίο, τόσο θα αυξάνεται η κυριαρχία μας στο Αρχιπέλαγος
- Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ειδικό Σύμβουλο του Τραμπ για την Αφρική
