• Τράπεζες

    Ανδρέας Αθανασόπουλος: Ποιος είναι ο νέος CEO της Olympia Group

    Ανδρέας Αθανασόπουλος, CEO Olympia Group

    Ανδρέας Αθανασόπουλος, CEO Olympia Group


    Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος θα είναι ο νέος CEO της Olympia Group του Ομίλου Γερμανού, εκείνος που θα έχει το γενικό πρόσταγμα για την επόμενη μέρα της εταιρείας με στόχο να λάμψει διεθνώς.

    Να γίνει ο όμιλος ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο εξωτερικό.

    Ο Αθανασόπουλος θα χαράζει τη γραμμή, θα προτείνει, θα ελέγχει, θα είναι  η φωνή του βασικού μετόχου Πάνου Γερμανού σε όλο το οικοσύστημα των θυγατρικών εταιρειών της Olympia.

    Τον Σεπτέμβριο δέχθηκε την κρούση από τον Πάνο Γερμανό. Του ζήτησε να ενταχθεί στον Όμιλο. Να δώσει κατεύθυνση και νέα πνοή.

    Η πρόταση που του έγινε ήταν άκρως δελεαστική τόσο σε οικονομικό επίπεδο –με τις πληροφορίες να θέλουν τις ετήσιες αποδοχές στην περιοχή του 1,5 εκατ ευρώ- όσο και στο επίπεδο της διοίκησης.

    Το Olympia Group είδε στον Αθανασόπουλο τον manager που θα κάνει πράξη το όραμα του Ομίλου.

    «Η πρόκληση ήταν μεγάλη. Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Εξάλλου στην Ελλάδα ο αριθμός των μεγάλων επιχειρήσεων δεν  ξεπερνά τις 10», φέρεται να έχει εξομολογηθεί ο ίδιος σε πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του.

    Εξάλλου ο Α. Αθανασόπουλος έχει αποδείξει πως εκτός από ικανός τραπεζίτης είναι και αποτελεσματικός manager.

    Το έδειξε η πορεία του στον Κωτσόβολο, όπου παρέλαβε την εταιρεία με ζημιές 15 εκατ. ευρώ και όταν έφυγε την άφησε με κέρδη 18 εκατ. ευρώ.

    Ο ίδιος έχει παραδεχτεί σε συνεργάτες του πως η πρόταση ήταν εξαιρετικά δελεαστική και η πρόκληση μεγάλη, καθώς το Olympia Group είναι μία  global  εταιρεία με παρουσία σε Αμερική, σε Γερμανία, που αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Και έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει διεθνώς.

    Γεννήθηκε πριν από 58 χρόνια στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια.

    Πήρε πτυχίο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει μεταπτυχιακό στη Στατιστική και στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Essex, διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Warwick και μεταδιδακτορικό από το London Business School.

    Και έχει στο ενεργητικό του τρεις  καριέρες. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1991 στη Μεγάλη Βρετανία ως καθηγητής επιχειρησιακής έρευνας και στρατηγικής στο Warwick Business School.

    Πέντε χρόνια αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και εργάστηκε σε Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική και Eurobank.

    To 2013 εντάχθηκε στον όμιλο Dixons όπου και παρέμεινε επί 7 χρόνια.

    Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος ήρθε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2020, από το Λονδίνο όπου βρισκόταν στο τιμόνι της Dixons South East Europe – Κωτσόβολος ως Group Chief Customer Officer και CEO Financial Services στον όμιλο Dixons Carphone το 2018, για αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank.

    Και από τη θέση αυτή αποχωρεί στο τέλος του έτους, χαράσσοντας μία νέα πορεία και πάλι στην καριέρα του.

    Διαβάστε επίσης:

    Olympia Group: Επιταχύνουμε τη στρατηγική μας ατζέντα με τον Ανδρέα Αθανασόπουλου ως νέο CEO

    Eurobank: Ο Ιάκωβος Γιαννακλής διαδέχεται τον Ανδρέα Αθανασόπουλο

    Μυλωνάς (ΕΤΕ): Ενσωματώνουμε περαιτέρω θέματα ESG στη στρατηγική μας



    ΣΧΟΛΙΑ